RJEŠAVANJE PROBLEMA

Kasumović se simbolično provozao u autobusu: Mještani Varde po prvi put dočekali redovnu autobusku liniju

Posebno sam sretan i ponosan što će od sada svi mještani, posebno penzioneri, školarci i osobe sa invaliditetom, imati prIJevoz do grada

Stanovnici Varede sa zeničkim gradonačelnikom. Avaz

E. M.

12.9.2022

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je danas svečanosti u Vardi kod Zenice čiji su mještani po prvi put u životu dočekali da imaju redovnu autobusku liniju.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, žalosno je da se o ovim pitanjima razgovara i da se rješavaju u 21. vijeku, međutim, s obzirom na to kako je zatekao zapušten grad od početka svog mandata rješavao je brojne probleme kojima se svakodnevno unaprjeđuju uslovi života u svim mjesnim zajednicama.


Prije dvije godine smo im uradili asfalt

- Prije dvije godine smo im uradili asfalt koji nikada nisu imali, a evo po prvi put u životu ovi mještani dobivaju i redovnu autobusku liniju. Posebno sam sretan i ponosan što će od sada svi mještani, posebno penzioneri, školarci i osobe sa invaliditetom, imati prevoz do grada. Sretan sam i kao čovjek i kao gradonačelnik - poručio je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik se simoblično i provozao autobusom koji će svaki dan saobraćati autobuskom linijom Zenica „AS“ – Varda stanica – Donja Varda, što je izazvalo opće oduševljenje mještana Varde.

- Morate me razumjeti, hiljadu je problema u ovom gradu, međutim, nastojimo ih sve riješiti. Grad je prihvatio da sufinansira ovu liniju jer to zaslužuju mještani Varde. Da me nisu uskratili, riješio bih vam i glavni put. Kako vam je poznato, trebali ste imati novi put sve do toplih Arnauta, međutim, oni su tada izvršili prekategorizaciju ceste na Kanton samo da mene spriječe da to uradim. Iako imaju tri gradska budžeta samo za puteve, već su ga krpili na par mjesta jer sve to puca. Natjerati ćemo ih kada preuzmem Kanton, sve ćemo završiti i spojiti vas sa Kaknjom da normalno živite jer vi to zaslužujete - kazao je gradonačelnik Kasumović.Sve će biti završeno do kraja godine

Osvrnuo se i na projekt javne rasvjete koji su mu prvobitno opstruirali dvije godine i dva mjeseca, a kada je završena sva procedura, radi se užurbano uz pokušaje opstrukcija.

- Međutim, sve će biti završeno do kraja godine, dobiti ćete najmoderniju LED rasvjetu. Sve to sam, iako košta pet miliona KM, uradio bez marke zaduženja, a istovremeno vratio njihovih dugova 35 miliona KM - naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.