LIFESTYLE

AGENT CIA-E OTKRIO Kako sam ubio Marilyn Monroe!

Priznanje pred smrt

(A. Vr.)

16.4.2015

Normand Hodges (78) koji je u ponedjeljak primljen u jednu od američkih bolnica, prizano je da je radeći za Američku obaveštajnu službu (CIA) po njihovom nalogu ubio ukupno 37 osoba, uključujući i divu Marilyn Monroe.

Hodges, koji je za CIA radio 41 godinu kao "čistač", odnosno profesionalni ubica, tvrdi da je bio angažovan kako bi likvidirao sve one, za koje je agencija smatrala da predstavljaju opasnost po bezbjednost zemlje.

Snajperista i stručnjak za borilačke vještine kaže da je usavršio razne nekonvencionalne vidove likvidacija, uključujući i baratanje eksplozivima i trovanja.

Hodges tvrdi da, iako je već u godinama, vrlo dobro pamti svako ubistvo koje je izveo, da su sve njegove žrtve stradale na tlu SAD, a da je naređenja za likvidacije dobijao od majora Jamesa Jimmyja Haywortha.

Starac se kune da je sva ubistva izvršio u periodu od avgusta 1959. i marta 1972. godine, prema posebnoj "agendi CIA" koja je važila u to vrijeme. Kako kaže, on je bio član male "ćelije" sastavljene od pet ljudi koji su bili zaduženi za političke likvidacije širom SAD. Njihove žrtve bili su politički aktivisti, novinari i sindikalne vođe, ali Hodges navodi da je on ubio i nekoliko naučnika i umjetnika čije su ideje predstavljale pretnju za bezbjednost zemlje.

552f8f03-5e84-4873-b958-5675d973813c-normand-hodges-previeworg

- Marilyn Monroe je na mom spisku jedinstvena jer je jedina žena koju sam likvidirao - rekao je ovaj plaćeni ubica CIA i dodao da se ni zbog ovog ubistva ne kaje.

- Kada je postala prijetnja za bezbjednost SAD, morala je biti eliminisana - kaže Hodges.

- Imali smo dokaze da je Marilyn Monroe, osim sa Kennedyjem, spavala i sa Fidelom Castrom - tvrdi on i dodaje:

- Moj komandujući Džimi Hejvort rekao mi je da ona mora da umre, a da to treba da izgleda kao samoubistvo ili prerdoziranje lijekovima. Nikada prije toga nisam ubio ženu, ali prihvatio sam naređenje. To sam učinio za Ameriku! Mogla je da prenese povjerljive informacije komunistima, a to nismo smjeli da dozvolimo! Ona je morala da umre, a ja sam samo obavio svoju dužnost - kaže ovaj profesionalni ubica.

Merlin Marilyn Monroe umrla je u noći 5. avgusta 1962. godine, između ponoći i jedan sat ujutro. Hodges se kune da je lično ušao u njenu sobu dok je spavala i ubrizgao joj velku dozu hlorhidrata koji je jak sedativ, pomiješanog sa "nembutalom" kratkodejstvujućim barbituratom, što je glumicu u momentu usmrtilo.

Od kada je ovaj starac ispovijedio svoje grijehe, iako u teškom zdravstvenom stanju, njega i u bolnici stalno čuvaju agenti FBI, koji su vrlo ozbiljno shvatili njegovu priču i istražuju njegove navode.

Međutim, problem pretstavlja to što su svi ostali akteri njegove priče već mrtvi. Njegov pretpostavljeni, nalogodavac James Jimmyj Hayworth umro je od srčanog udara 2011. godine, još dvojica profesionalnih ubica iz Hodgesove ćelije su takođe preminuli, dok je četvrti, kapetan Keith McInnis nestao u akciji još davne 1968. godine i proglašen je mrtvim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.