LIFESTYLE

SUDBINA ILI SLUČAJNOST Šest jezivih priča o predosjećajima koje nije trebalo ingnorirati!

Ispostavilo se da su znali šta ih čeka

(Am. K.)

20.4.2015

Slučajevi princeze Dajane, dječaka koji je sanjao da mu otac umire, mladića koji je najavio da će cijeli svijet čuti njegovo ime pokazuju da predosjećaji mogu biti itekako ostvarivi i kobni po život

Predosjećaje imaju svi, ali  ključno pitanje je ko u njih vjeruje, a ko ih smatra običnim sujevjerjem. Iako je većina njih neutemeljena postoje neki događaji gdje su se loše slutnje na kraju i obistinile. Popis takvih pet predosećaja koje je trebalo slušati na vrijeme:


 1. Noćne more se ostvarile

 

Amerikanka Keti Levton imala je zastrašujuće noćne more danima prije planiranog puta s mužem u Kinu i Maleziju. Kako se datum polaska približavao, bila je toliko nervozna da je nabavila četiri “lutkice za brigu”, svojevrsnu amajliju. Kćerke su joj rekle da je smiješna i nisu pridavale pažnju majčinom predosjećaju. Keti je bila toliko zabrinuta da je jednu lutkicu uzela sa sobom. Ona i njen suprug 8. marta ukrcali su se na malezijski let MH370.

Nakon vijesti o nestanku leta, njihove kćerke  nikada nisu dobile odgovor gdje su im nestali roditelji. U kući su pronašli preostale tri lutkice, a strahovi njihove majke tada su poprimili drugo značenje. Svaka je uzela po jednu lutkicu kao uspomenu na nestale roditelje.

2. Znao da mu je otac umro

Početkom 2009. izraelska ofanziva na Pojas Gaze bila je u punom mahu, a bombe i meci letjeli su na sve strane. Šestogodišnji dječak Rahman Badavi probudio se 7. januara sanjao je eksploziju u kojoj je umro njegov otac. Dječak je neutješno plakao, a sat vremena nakon toga, zazvonio je telefon i stigla je potvrda – njegov otac je poginuo zajedno s ujakom u eksploziji. Dječaku je dijagnostifikovan postraumatski stresni poremećaj.

3. Rekao da će za njegovo ime čuti cijeli svijet

Majk Braun je ubijen 8. avgusta 2014. u tragičnom incidentu koji je uznemirio cijeli svijet.

Osamnaestogodišnji mladić ubijen je nakon sukoba s policajcem u Fergusonu. Verzija policajca je da je ignorirao njegove pozive, dok svjedoci tvrde kako je Mike stajao u mjestu sa rukama u zraku. Sud je oslobodio policajca krivice, ali slučaj je dobio ogromnu medijsku pažnju.

Braunova majka tvrdi da je on i prije smrti imao predosjećaj da će umrijeti. Tvrdi kako je Majk s njom pričao o Bogu i smrti.  Osim toga, Braun je nakon diplomiranja rekao nešto što je za par mjeseci ispalo poprilično tačno “Cijeli svijet će znati moje ime”.


4. Rekao je ocu da se neće vidjeti

Greg Bakli bio je američki vojnik u Afganistanu zadužen za obučavanje tamošnjih vojnika već sa 21. godinom.
Nakon sukoba sa Afganistancem kojeg je obučavao, osjećao je veliku uznemirenost koju je prijavio nadređenima. Rekao im je kako osjeća da bi se lokalci mogli okrenuti protiv Amerikanaca.
 U telefonskom razgovoru sa svojim ocem, koji je kasnije to prepričao medijima, Greg je rekao kako ako do oktobra te godine ne dođe kući, onda nikada niti neće.
Nekoliko dana nakon toga Grega je ubio mladić kojeg je podučavao, a naknadno je ubio još dva marinca.

5. Priča o princezi Dajani

Nakon smrti princeze Dajane javnost je bila u očajničkoj potrazi za krivcem – od paparaca, kraljevske porodice Dodi Al Fajeda, vozača – no nikada ništa nije dokazano.
Šest godina nakon njene smrti njen batler otkriva psimo u kome Dijana otrkiva kako će biti ubijena. U njemu je navodno stajalo kako princeza smatra da postoje ljudi koji joj žele zlo i kako će njenu smrt prikazati kao automobilsku nesreću. Navodno, motiv za sve to je bio da se princ Čarls napokon može oženiti ženom koju voli Kamilom.

6. Baš nije htio da ide…

Nekoliko dana prije planiranog puta do njegove bake na Bali, 11-godišnji Migel Panduvita stalno je ispitivao svoju majku o bogu i tome što se događa s dušom nakon što umremo. Često je bio nervozan a njegovo stanje se pogoršavalo približavanjem leta, a noć prije puta majka je morala cijelu noć da ga drži u naručiju i umiruje.

Prije nego što je ušao u avion, rekao joj je kako će mu nedostajati, pa ju pitao što će se dogoditi ako se avion sruši. Majka je dala sve od sebe da ga umiri i rekla da nema šanse da se to dogodi. Ispalo je tako da im je to bio posljednji zagrljaj – dva sata nakon toga majka je obavještena da je avion pao.
Samira čvrsto veruje kako je Migelov predosjećaj bio stvar sudbine i žali što nije poslušala dječaka, misleći da bi tako mogla sinu spasiti život.

Vjerujete li vi u predosjećaje?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.