LIFESTYLE

Sve kosti joj bile slomljene, ali je uspjela došetati do oltara

Prvi put koračala bez hodalice

(Mi. K.)

30.4.2015

Britanka Rebecca Dinsdale (31), kojoj su zbog rijetkog poremećaja bile slomljene sve kosti u tijelu, prkosila je sudbini i na vjenčanju je iznenadila mnoge nakon što je došetala do oltara. 

Prognoze ljekara su bile jako loše. Rekli su da nikada neće sjediti niti hodati te da će vjerojatno umrijeti prije nego navrši drugu godinu života.

Kosti su joj pucale i kada bi samo počela kihati. Uvijek je koristila kolica ili hodalice kako bi se mogla kretati. Ipak, svojeg supruga Normana (35) je šokirala kada je došla do oltara oslanjajući se samo na oca i prijatelja.

Bilo je to prvi put da je Rebecca koja je visoka oko jedan metar, koračala bez hodalice. Goste na vjenčanju rasplakala je i kada je ustala kako bi sa suprugom otvorila ples. 

- Norman je mislio da ću do oltara doći u kolicima no htjela sam ga iznenaditi. Morala sam nakon toga malo odležati kako bi se odmorila no vrijedilo je vidjeti Normanov izraz lica. Sretna sam samo da nisam slomila niti jednu kost na dan vjenčanja - kaže Rebecca.

Bolest joj je dijagnosticirana kada je bila stara samo pet dana. Ljekari su otkrili da su joj sve kosti slomljene u još u maternici i tokom poroda. Njenim roditeljima Patsy i Andrewu Dixonu su rekli kako Rebecca nema šanse i da neće preživjeti. 

- Znala sam u trudnoći da nešto nije u redu no ljekar mi je govorio da sam neurotična - kaže Patsy (61).

Usprkos boli i poteškoćama. Rebecca nije odustajala. Završila je školu, prkosila onima koji su joj se rugali i zadirkivali je.

Zbog svog stanja mislila je da se nikada neće udati, a onda je 2005. na internetu upoznala Normana iz Belfasta. Zaprosio ju je 2011. i vjenčali su se u julu 2014. godine, piše Mirror. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.