LIFESTYLE

POROCI I BEZAKONJE U ovom je gradu sve dozvoljeno: Do njega dođu samo "izabrani"

Gusta džungla između Kine i Mianmara krije nevjerovatan gradić

(A. Vr.)

16.5.2015

Gusta džungla između Kine i Mianmara krije gradić u kojem svako može uživati u kojem god poroku želi - drogama, kockanju, seksu...

Mong La poznat je po bezakonju koje u njemu vlada, a od okolnih sela razlikuje se po pregršt kasina, hotela i bordela koji javno reklamiraju svoje usluge.

Do grada se najčešće dolazi ilegalno i to motorima preko teško prohodnih planina. Izgrađen je 1989. godine nakon čega su ga preplavili dileri, a potom i turisti hedonisti. Na čelu grada nalazi se Sai Leun - čovjek koji je do 2000. godine bio na američkoj listi najtraženijih dilera heroina, prenosi dnevnik.hr.

U gradu se vrlo lako dolazi do narkotika, a najpopularniji je kristalni meth.

Hotelske sobe prepune su reklama za 'novopridošle djevice', 'mama-kćer kombinacije' i 'bezobrazne maloljetnice s velikim grudima' dok se na televizijama bez problema vrti japanska pornografija.

Grad je navodno 2002. godine od turizma zaradio 9,6 miliona dolara, a najvjernije mušterije su bogati Kinezi koji u većinu novca ostavljaju u tamošnjim kasinima.

Grad je nekad bio poznat i po ilegalnoj trgovini dijelova tijela ugroženih životinjskih vrsta kao što su medvjeđa žuč, tigrova šapa i bjelokost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.