LIFESTYLE

VELIKO DJELO Zbog dječakovog poklona beskućniku plakao cijeli restoran!

Samo jednim jednostavnim potezom

N. K.

21.5.2015

Petogodišnji Josiah Duncan iz Alabame uspio je jednim jednostavnim potezom da rasplače sve goste restorana u koji je otišao na večeru.

Naime, maleni Josiah je ispred restorana sreo beskućnika, koji je cijeli svoj život nosio u crnoj kesi za smeće, što ga je posebno zainteresovalo. Dječak je odmah počeo da ispituje mamu, šta predstavlja ta njegova kesa, na šta mu je ona rekla da je taj čovjek beskućnik.

- "Beskućnik? Kako? Pa gdje spava? Gdje drži hranu?", odmah je počeo da me zapitkuje, ali nisam znala šta da mu odgovorim. Insistirao mu je da mu kupimo večeru, pa smo ga poveli s nama u restoran s tim što je on sjeo za drugi stol - priča njegova majka Ava.

Malo kasnije beskućnika niko nije želio da usluži, pa mu je Josiah ponovo prišao s menijem i pitao ga šta želi. Nesretni čovjek je insistirao na običnom burgeru, ali ovaj mali heroj se potrudio da on dobije najveći burger s puno slanine u njemu.

- Prije nego što je uspio da zagrize hamburger, Josiah mu je prišao i zamolio ga da se pomole zajedno. Pjevao je molitvu toliko glasno, da su ga svi u restoranu čuli. Nije bilo osobe koja nije zaplakala u tom trenutku - tvrdi ponosna majka.

Nakon večere beskućnik se zahvalio i otišao, dok Ava tvrdi da se nikada nije više ponosila svojim sinom nego u tom trenutku.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.