LIFESTYLE

SNIMILA GA KAMERA Policajac brutalno istukao privedenog muškarca

Događaj se desio prije četiri godine

(Al. Ti.)

23.5.2015

Ovaj snimak je urađen 2011. godine u policijskoj stanici u Mallorci, a objavljen je tek ove sedmice, a prikazuje 41-godišnjeg policajca kako dva puta udara muškarca dok najmanje četiri službenika stoje po strani.

Objavljen je u srijedu nakon što je policajac, inače stručnjak za borilačke vještine, priznao napad.

Njegova žrtva privedena je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a policajac tvrdi da je izgubio živce i reagirao na neprikladan način kada mu je osučmnjičeni zaprijetio da će mu izrezati kćer.

Napadnuti muškarac negira da je bio uvredljiv i tvrdi da je osim snimljenih dobio još nekoliko udaraca, a policajci te njegove tvrdnje odbacuju. Na sudu je policajac rekao kako se nije ponašao kako bi se jedan policajac trebao ponašati. Ispričao se žrtvi i dodao kako je bio svjestan da ga snimaju kada se dogodio napad.

Suočen je sa zatvorskom kaznom do četiri godine zbog mučenja i ranjavanja. Tri policajca koja su svjedočila napadu, bez da su išta poduzela, ukoliko budu proglašeni krivima mogli bi završii u zatvoru na po godinu dana.

Jedan policajac optužen je za pomicanje kamere nakon napada, ali je zanijekao tvrdnje rekavši da se srušila dok je izvlačio palicu.

Suđenje se nastavlja 27. maja.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.