LIFESTYLE

Evo četiri ekspresna trika protiv neugodnog mirisa cipela!

Znoje vam se noge i stalno vam smrdi obuća

Autor:A. Vr.

16.6.2015

Omiljene cipele nakon cjelodnevnog nošenja neminovno će povući neugodan miris. No nije riječ o lošoj higijeni stopala već o spoju znoja i cipela što stvara savršenu okolinu za rast bakterija.

Kako bi umanjili ili riješili taj problem ne morate baciti cipele ili ih uništiti pranjem već rješenje potražite u vašem domu. Donosimo 4 ekspresna rješenja protiv neugodnog mirisa cipela

1. U unutrašnjost cipela pospite sode bikarbone te ostavite da tako odstoji preko noći. Ujutro istresite ili iščetkajte prah iz cipela i neugodnim mirisima više neće biti niti traga.

2. Želite li dodatno osvježiti cipele u bočicu s raspršivačem pomiješajte malo alkohola, vode i par kapi eteričnog ulja od limuna ili narandže te pošpricajte u cipeli u ostavite da se u potpunosti osuši.

3. U pamučne čarapu usipajte prašak za pecivo, sode bikarbone i kukuruznog škroba te čarape ugurajte u cipelu. Ostavite da odstoji tako preko noći, a sutradan će vaše cipele biti svježe.

4. U cipelu ili čizmicu stavite po jednu mirisnu maramicu za sušilicu rublja. Ostavite maramicu u cipeli dokle god ih ne nosite. One će upiti višak vlage i ostaviti ugodan miris.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.