LIFESTYLE

NEODOLJIVA MATILDA Mnogi je nazivaju vanzemaljac, a ne znaju da ima misterioznu bolest!

Slatka mačka sa izuzetno velikim očima

(Dž. Č.)

17.6.2015

Matilda (2) je mala i veoma slatka mačka sa izuzetno velikim očima. Ona ima misterioznu bolest oka koja izaziva da njene oči porastu mnogo više od normalne veličine. Međutim, stručnjaci rade na tome da se ta pojava ipak bar malo uspori, prenosi Telegraf.

Porodica koja ju je usvojila 2013. godine od grupe koja se bavi spasavanjem životinja, tvrdi da su njene oči u tom periodu bile zdrave i standardne veličine. Ali jednog dana, oči su joj postale crne i od tad svi pokušavaju da otkriju šta se zapravo događa.

Matildini vlasnici kažu da je ona još normalna mačka uprkos njenom "vanzemaljskom" izgledu.

Trenutno, oni mogu samo da je gledaju i da čekaju, nadajući se da će se pojaviti odgovor o njenom zdravstvenom stanju, kao i odgovor kako da ona ostane zdrava. Oni su se i pomirili sa činjenicom da ukoliko se ne nađe nikakvo rješenje za ovu macu, Matildu će morati da vode na operaciju na kojoj će joj otkloniti oči.

- Primjetili smo da ljudi vole da gledaju Matildine fotografije. Ona je lijepa i divna i mi smo sretni što to možemo da podijelimo sa svima - rekli su njeni staratelji koji svakodnevno objavljuju njene slike na društvenim mrežama i traže rešenje za njeno stanje.

1

alien

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.