LIFESTYLE

DRAMA U NEW JERSEYU Kuću platili više od milion dolara, pa morali pobjeći iz nje!

Kad su se doselili počeo ih terorisati "Posmatrač"

Autor:(D. K.)

26.6.2015

Kuća iz snova postala je prava noćna mora za porodicu iz New Jerseya nakon što se na njih okomio neko ko se predstavlja kao "Posmatrač".

Derek i Maria Broaddus podigli su tužbu protiv Johna i Andree Woods, ljude koji su im kuću prodali nakon što su počeli dobijati zastrašujuća pisma i pakete. Uvjereni su da su bivši vlasnici kuće jako dobro znali za čudne incidente prije nego što su im je prodali.

Njihova priča podsjeća na radnju filma "The Amityville Horror" iz 1979. godine, a da život oponaša umjetnost dokazuje i to da je porodica pobjegla iz svog doma iz snova vrijednog više od milion dolara. Roditelji su se bojali da će se nešto dogoditi njihovoj djeci.

Sve je počelo kad su se Derek i Marija s djecom, čija imena nisu poznata javnosti, uselili u kuću sa šest spavaćih soba na adresi 657 Boulevard u Westerfieldu. Ubrzo su počeli dobijati pisma osobe koja tvrdi da je njihov dom "vlasništvo njegove porodice stoljećima", javlja CBS Local.

Osim takvih poruka, stigle su im one u kojima se spominju njihova djeca.

"Drago mi je da znam vaša imena i imena mlade krvi koju ste mi donijeli" i "Jeste li otkrili što se nalazi u zidovima?", samo su neke od poruka koje su stigle.

Gradonačelnik Westfielda Andy Skibitsky o ovome je progovorio i na sjednici gradskog vijeća, prenio je Index.hr.

- Naša policija provodi opsežnu istragu utemeljenu na dostupnim dokazima i okolnostima ovog događaja - rekao je on.

Optužnice još nisu podignute, a prema zakonu u New Jerseyu, prijeteća pisma karakteriziraju se kao prekršaj.

"Moj djed je promatrao kuću u 1920-im, a moj otac 1960-ih. Sad je došao red na mene", "Zamolio sam Woodse da mi dovedu mladu krv", "Hoće li se mlada krv igrati u podrumu", "Ko će biti u sobama koje gledaju prema ulici, znat ću čim se uselite", "Pomoći će mi ako mi kažete ko će biti u kojoj sobi da mogu lakše planirati budućnost", samo su neke od poruka koje je porodica dobijala.

U tužbi protiv bivših vlasnika kuće sadašnji navode da su Woodsovi dobili poruku 2014. godine pa su se očajnički željeli iseliti iz kuće, ne otkrivajući novim vlasnicima zašto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.