PLOVE SVIJETOM Oni su dali otkaz, prodali sve i kupili brod!

Matt i Jessica Johnson, mladi par iz Grand Rapidsa u Michiganu

(Dž. Č.)
27.06.2015 12:23

MATT I Jessica Johnson (32), mladi par iz Grand Rapidsa u Michiganu, odlučili su odustati od "američkog sna" jer sva ta trka i stres postali su im neizdrživi.

Dali su otkaz, prodali sve što imaju i skupili dovoljno novca da kupe "brod iz snova". Nakon tri godine priprema za plovidbu napokon su bili spremni otisnuti se na pučinu. Sve što su imali ostavili su iza sebe i tvrde da ni za čim ne žale.

Od avgusta 2011. posjetili su 16 zemalja, a s njima putuje i čupavi član posade Georgie, mačka koju su 2012. udomili. Doduše, ona je proputovala samo 13 zemalja.

Prije nego su se odlučili na ovaj potez, Matt je radio u jednom auto salonu, a Jessica u osiguravajućem društvu. Dodaju i da je ovo zajedničko putovanje učvrstilo njihovu desetogodišnju vezu.

- Naši životi bili su tipični američki san. Idi u školu, vjenčaj se, kupi kuću i započni karijeru. Vikende smo provodili pred TV-om, nismo bili produktivni i još važnije, nismo uživali u životu. Shvatili smo da nam treba promjena - govore.

- Čuli smo priče onih koji su svoje snove odgađali do mirovine sve dok ti snovi nisu postali nedostižni, zbog zdravlja ili financija. Nismo htjeli da se to dogodi i nama - govori Jessica.

Tvrde da uživaju, ali dodaju i da život na moru nije lagan.

- Kad nas je pogodila oluja, mislili smo da ćemo izgubiti brod. Oluja je trajala 2-3 sata i bili smo spremni napustiti brod i uskočiti u čamac  govore i dodaju da su na kraju ipak imali sreće i da ih to nije omelo u putovanju.

 

NA VRH