HUFFINGTON POST OPČINJEN FOTOGRAFIJAMA BOSANKE Crvenokose ljepotice na koje ćete biti ljubomorne

Mlada Maja Topčagić iz Bihaća

(Al. Ti.)
31.07.2015 10:23

Mlada samouka fotografkinja Maja Topčagić iz Bihaća dospjela je na stranice Huffington Posta koji je očaran njenim fotografijama pravih crvenokosih ljepotica čija lica najčešće krase slatke pjegice.

crvenkosa-2

Ta 25-godišnjakinja iz Bosne i Hercegovine snimila je seriju portreta ljupkih djevojaka, a Huffington Post odlučio ju je tim povodom intervjuisati.

- Samo dva posto ljudi na svijetu ima kombinaciju takve boje kose i očiju. Ove fotografije su dio mog ličnog projekta s kojim sam započela prije dvije godine, a baza fotografija raste iz mjeseca u mjesec. Crvenokose su unikatne: recesivni gen koji nose je zapravo genetska mutacija, a po meni najljepša genetska mutacija na svijetu. Mnogi su prije pjegice, koje su česte na njihovim licima, smatrali nepoželjnima, no danas su jako primamljive fotografskom oku - kazala je Maja koja svoje modele pronalazi većinom u svom rodnom gradu Bihaću ili pak u Sarajevu gdje živi.

crvenkosa-3

Maja kaže kako je na većini njenih fotografija Asima Sefić, crvenokosa djevojka s plavim očima, koja joj je bila početna inspiracija.

- Radim na nekoliko projekata no još uvijek su tajna. Mogu samo reći da uključuju objavljivanje knjige 'Pjegava' (Freckled), kao i rad s Canonom.

 

NA VRH