LIFESTYLE

HUFFINGTON POST OPČINJEN FOTOGRAFIJAMA BOSANKE Crvenokose ljepotice na koje ćete biti ljubomorne

Mlada Maja Topčagić iz Bihaća

(Al. Ti.)

31.7.2015

Mlada samouka fotografkinja Maja Topčagić iz Bihaća dospjela je na stranice Huffington Posta koji je očaran njenim fotografijama pravih crvenokosih ljepotica čija lica najčešće krase slatke pjegice.

crvenkosa-2

Ta 25-godišnjakinja iz Bosne i Hercegovine snimila je seriju portreta ljupkih djevojaka, a Huffington Post odlučio ju je tim povodom intervjuisati.

- Samo dva posto ljudi na svijetu ima kombinaciju takve boje kose i očiju. Ove fotografije su dio mog ličnog projekta s kojim sam započela prije dvije godine, a baza fotografija raste iz mjeseca u mjesec. Crvenokose su unikatne: recesivni gen koji nose je zapravo genetska mutacija, a po meni najljepša genetska mutacija na svijetu. Mnogi su prije pjegice, koje su česte na njihovim licima, smatrali nepoželjnima, no danas su jako primamljive fotografskom oku - kazala je Maja koja svoje modele pronalazi većinom u svom rodnom gradu Bihaću ili pak u Sarajevu gdje živi.

crvenkosa-3

Maja kaže kako je na većini njenih fotografija Asima Sefić, crvenokosa djevojka s plavim očima, koja joj je bila početna inspiracija.

- Radim na nekoliko projekata no još uvijek su tajna. Mogu samo reći da uključuju objavljivanje knjige 'Pjegava' (Freckled), kao i rad s Canonom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.