LIFESTYLE

NEVJEROVATNO Pablo Escobar svake godine gubio 2,1 milijardu dolara i nije ga bilo briga za to

Najveći narkobos svih vremena

(Al. Ti.)

13.9.2015

Na vrhuncu svoje moći, Pablo Escobar, šef narko kartela iz kolumbijskog Medelina, imao je prihode od 420 miliona dolara nedeljno, što ga čini jednim od najbogatijih narko bosova u historiji.

Escobaru, poznatom kao "kralj kokaina", bogatstvo je tako brzo raslo da je gomile novca sakrivao po kolumbijskim poljima, starim stvarima, pa čak i u zidovima kuća članova kartela.

To u svojoj knjizi "Računovođina priča: Unutar nasilnog svijeta medelinskog kartela" tvrdi Roberto Escobar, glavni računovođa kartela i brat narko kralja.

pablo-2

Pablo Escobar: Sedmično zarađivao 420 miliona dolara

- Pablo je zarađivao toliko da smo svake godine morali da precrtamo deset posto novca pošto bi ga pacovi pojeli u stovarištima ili bi ga voda uništila ili bi jednostavno bio izgubljen - kazao je Escobarov brat.

Ta suma koja je odlazila u nepovrat iznosila je oko 2,1 milijardu dolara godišnje.

Escobar je jednostavno imao više novca nego što je znao šta bi s njim, pa mu nije bio problem ako dio unište pacovi ili vlaga.

Juan Pablo Escobar, jedini sin narko bosa, u intervjuu iz 2009. za magazin "Don Huan" tvrdio je da je njegov otac zapalio dva miliona dolara novčanica kako bi se ugrijali dok su bili u bjekstvu.

pablo-3

Porodica Escobar sa porodicom

Escobarov sin, koji je kasnije promijnio ime u Sebastian Marokin, slikao se inače kao dječak s ocem u Washingtonu, ispred kapije Bijele kuće.

Fotografiju je uslikala Escobarova žena Maria Victorija, a prikazana je prvi put u dokumentarcu iz 2010. američke televizije HBO pod nazivom "Grijesi moga oca", u kojem je priča o narko kralju ispričana iz očiju njegovog sina.

Zanimljivo je i da je po svjedočenju Escobarovog brata Roberta medelinski kartel trošio 2.500 dolara mjesečno samo na gumice za pakovanje novčanica.

Na vrhuncu moći kartel Pabla Escobara krijumčario je 15 tona kokaina dnevno u SAD držao 80 posto svjetske isporuke te droge.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.