LIFESTYLE

DANSKA U PANICI "Majke, šaljite kćeri na odmor da se seksaju!"

Imaju jednu od najmanjih natalitetnih stopa

Autor:Mi. K.

1.10.2015

I dok Indija i Kina moraju razmišljati kako zaustaviti preveliki natalitet, Evropa se pomalo pretvara u stari kontinent na kojem se rađa sve manje djece.

I to je ogroman problem. Danska pak ima jednu od najmanjih natalitetnih stopa.

Uprkos velikim pravima i povlasticama koje u toj bogatoj zemlji imaju majke, svaka od njih rodi "tek" 1.7 djece što je nedovoljno za održavanje broja stanovništva iznad granice izdrživog. 

Upravo taj problem jedna je danska putnička agencija odlučila pretvoriti u vrlo uspješnu marketinšku kampanju koja je samo na YouTubeu u dva dana postigla fenomenalan uspjeh - vidjelo ju je gotovo milion ljudi. 

Agencija "Spies Rejser" kroz odličnu reklamu majke nagovara da svoje odrasle kćeri s partnerima šalju na "aktivni" odmor jer istraživanja naime pokazuju da se ljudi na odmoru češće upuštaju u spolne odnose. 

Moto njihove kampanje je "Učini to za majku". 

- U Danskoj se još ne rađa dovoljno djece, uprkos malom napretku. To nas brine. No, u cijeloj priči najviše pate majke koje nikada neće doživjeti iskustvo da budu bake, kaže narator u videu.

- Ako to ne učinite za Dansku, učinite za - majku, zaključuje narator i to sa smislom. Naime, ova je reklama nastavak na prvi dio čiji je moto bio "Učini to za Dansku". 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.