LIFESTYLE

Švarceneger kupuje podgoričke transformerse

Zvijezda akcionih filmova oduševljena djelom podgoričkog umjetnika i studenta

(D. K.)

4.10.2015

Arnold Švarceneger, zvijezda akcionih filmova i bivši guverner Kalifornije, kupit će transformerse koje je napravio podgorički umjetnik i student Danilo Baletić.

On kaže da je do te nesvakidašnje transakcije došlo gotovo slučajno.

- Prilikom premijere filma "Terminator pet", Švarcenegerov agent vidio je Baletićeve transformerse izložene u Beogradu. Oduševio se i poslao njihove fotografije Švarcenegeru, koji mu je javio da me pita da li hoću da mu ih prodam - kaže Baletić.

Baletić je napravio osam džinovskih figura, ali nije siguran da li će slavni glumac kupiti i Megatrona, koji se nalazi u Podgorici.

Švarceneger se proslavio u Holivudu filmom "Konan Varvarin", snimljenim 1982., a potom i legendarnim "Terminatorom". Bio je maneken, producent, reditelj, biznismen, investitor, pisac, profesionalni bodibilder i političar.

baletic

Baletić: Napravio osam džinovskih figura

Transformersi se trenutno nalaze u Osijeku.

Iz Osijeka transformersi treba da idu u Pulu, a sljedeće destinacije su Ljubljana, pa Frankfurt.

Baletić je prvi put prezentovao transformerse prije tri godine na više lokacija u Podgorici, u okviru projekta "Transformersi brane Podgoricu". Prije toga, 2012. godine, u Podgorici je napravio od snijega "Dinosaurusa", koji je bio velika atrakcija ne samo za djecu, nego i za mnoge odrasle.

Vijest o tome kako se džinovske figure autobota i deseptikona bore na ulicama glavnog grada Crne Gore prenijeli su brojni svjetski mediji, pišu crnogorske Vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.