LIFESTYLE

JEDINSTVENO Božićna večera u Hogwartsu iz H. Pottera

U jednom od najbajkovitijih scenarija na svijetu

(J. Be.)

27.10.2015

Božićni ugođaj u jednom od najbajkovitijih scenarija na svijetu bit će doživljaj za pamćenje. Warner Bros studio u okolini Londona nudi nezaboravnu večeru u Velikoj hali obnovljenog Hogwartsa, za dugačkim stolom uz koji su sjedili i jeli Harry Potter i njegova družina. Večera je organizirana za 3. decembar, a košta 230 funti. 

Na jelovniku će se naći jela kao što su jeli u filmu te Butterbeer, piće koje je nakon prikazivanja Harryja Pottera postalo megapopularno.

Svakog gosta na stolu će dočekati čarobni štapić, a nakon večere počinje zabava u stilu čarobnjaštva. Ipak, ako ste se poveselili da ćete doživjeti taj bajkovit svijet u kojem ste uživali samo pred ekranom, u Warner Brosu će vas razočarati jer je večera rasprodana u trenu. Ali, od 13. novembra do 31. januara  tamo možete doživjeti "Hogwarts u snijegu", hodati njegovim okolišem i razgledati ga iznutra, piše Country.

Inače, Hogwarts je izmišljena škola čarobnjaštva koju pohađaju djeca od 11 do 18 godina, a Warner Bros je scenarij iz serijala o Harryju Potteru za posjetitelje otvorio 2012. godine u Leavesdenu, nedaleko od Londona. Osim Velike dvorane, razgledati se mogu i ostale prostorije koje se vide u filmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.