LIFESTYLE

Yoko Ono: Bila sam u ljubavnoj vezi sa Hillary Clinton

Bivša supruga Johna Lennona šokirala javnost

(Al. Ti.)

27.10.2015

Yoko Ono šokirala je novinare kada je odgovorila na pitanje o svom mišljenju na temu kandidovanja Hillary Clinton za predsjednika i mogućnosti da postane prva žena predsjednik SAD-a.

Naime, ova umjetnica i udovica Johna Lennona, iznenadila je sve prisutne izjavom da ne samo što je upoznala nekadašnju Prvu damu, već i da ju je sedamdesetih "intimno" poznavala.

Yoko, koja je trenutno u Los Angelesu na prezentovanju nove kolekcije čaša i činija u Muzeju moderne umjetnosti, kroz osmijeh je priznala da je imala kratku romansu sa Hillary i dodala da će LGBT zajednica i Organizacija za ženska prava Amerike značajno napredovati ako ona postane predsjednik.

- Upoznale smo se u New Yorku i sretale više puta tokom protesta protiv rata u Vijetnamu 1970. Tada smo postale vrlo intimne. Imale smo slična razmišljanja o seksualnoj jednakosti, borbi protiv patrijarhata, autoritatizma i društva u kom dominiraju muškarci - rekla je Yoko Ono.

- Kratko smo bile u romantičnoj vezi kada sam živjela sa Johnom na Mannhetnu, a Hillary je tada studirala na Yaleu. Na kraju smo prestale da budemo u kontaktu. Divno je što joj tako dobro ide i želim joj svu sreću u kampanji - rekla je Yoko.

Eksperti smatraju da bi ova izjava mogla da utiče na kandidaturu Hillary Clinton, pogotovo što su i ranije postojale tvrdnje o lezbijskim naklonostima bivše prve dame, ali oni nisu uticali na njene šanse za pobjedu 2016. godine.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.