LIFESTYLE

RUPE, POPLAVE I UGLJEN-DIOKSID Provozajte se zastrašujućim "Tunelom smrti"

Povezuje dva najveća tadžikistanska grada

Autor:(D. K.)

28.10.2015

Anzob tunel, koji povezuje dva najveća tadžikistanska grada, zvanično je otvoren 2006. godine, ali do danas nisu završeni radovi na ovom pet kilometara dugačkom podzemnom prolazu koji je potpuno opravdano dobio nadimak Tunel smrti.

Korisnik YouTubea Silvan Graf je na internet postavio snimak svog prolaska kroz Tunel smrti, a na njemu možemo da se uvjerimo u katastrofalno stanje u kojem se nalazi ovaj zastrašujući podzemni prolaz.

Odron, poplava i trovanje ugljen dioksidom vas čekaju u Anzob tunelu uz nepostojeće osvjetljenje i veliki broj udarnih rupa koje se skrivaju pod dubokom vodom.

Tunel je izgrađen kako bi pružio sigurniju rutu između dva najveća grada zemlje Dušanbe i Kujanda i u njega je navodno trebalo da bude uloženo 3,6 milijardi eura, mada smo sasvim sigurni da je veliki dio ovih para završio na nekom mnogo sigurnijem mjestu.

Lokalno stanovništvo odmah se požalilo da tunel nema osvjetljenje i ventilaciju, a zabilježeni su i smrtni slučajevi usljed trovanja ugljen dioksidom prilikom saobraćajnih gužvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.