LIFESTYLE

NEVJEROVATAN PRIZOR Dronom snimio igru iznimno rijetkih albino kitova

Veličanstvena stvorenja u južnom Atlantiku

Autor:(Dž. Č.)

28.11.2015

Jedan od najrjeđih kitova na svijetu snimljen je dronom u južnom Atlantiku. 

Anton Schutte, iz Cape Towna u Južnoj Africi, snimio je nevjerojatne prizore mladog albino južnog glatkog kita koji je s majkom plivao tek 700 metara od obale. 

- Bio sam presretan što sam ih vidio! Kada imate priliku biti u nazočnosti tih veličanstvenih stvorenja, to iskustvo vam zaista promijeni život - rekao je uzbuđeni Schutte. 

Doživljaj je vjerojatno još i veći kad se uzme u obzir koliko su albino kitovi rijetki. Naime, samo dva posto kitova godišnje se rodi s albinizmom. Ovo je još i značajnije jer životinje s albinizmom ne prolaze najbolje u divljini jer ih je zbog nedostatka pigmentacije lako uočiti, a sklone su i zdravstvenim problemima kao što je lošiji vid, prenosi 24sata.hr.

Dok je ulješura iz Moby Dicka vjerojatno najpoznatiji albino kit, uz ovog viđenog uz obalu Afrike, poznat je još samo jedan albino kit koji se može povremeno vidjeti uz obalu Australije. Uz sve opasnosti koje stoje pred njima, Migaloo je uspio narasti, a viđa ga se još od 1991. Iako, neki kažu kako su to druge jedinke grbavih kitova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.