LIFESTYLE

Dječak napisao srceparajuće pismo Deda Mrazu: Uhvatite čovjeka koji je pucao na mene i moju mamu

Novogodišnja želja sedmogodišnjeg dječaka

J.K.

29.11.2015

Dječak iz Engleske napisao je pismo u kojem moli Deda Mraza da pomogne policajcima da uhvate čovjeka koji je pucao u njega i njegovu mamu.

Sedmogodišnji Christian Hickey napisao je neobično pismo upućeno Deda Mrazu. Za razliku od ostale djece, kojima su najvažniji materijalni pokloni, on je na prvom mjestu zamolio Deda Mraza da pomogne policiji da nađe osobu koja je pucala u njega i njegovu mamu.

"Pomozi policiji da uhvati ljude koji su me povrijedili" bila je njegova prva želja na spisku. Osim toga,Christian je tražio i voki-toki i daljinski halikopter između ostalih stvari koje je naveo.

Policija šireg Manchester koja je došla u posjed njegovog psima podjelila ga je na svojoj stranici na Facebooku.

Na Christiana i njegovu majku Jayne (30) pucao je jedan od dva muškarca koji su im pozvonili na vrata oktobru ove godine. Christian je pogođen jednim metkom u nogu, dok je njegova majka dobila dva metka, u svaku nogu po jedan. Oboje se trenutno oporavljaju kod kuće. Istraga je još u toku.

- Tužno je što dječak koji bi trebalo da traži lijepe poklone na vrh svoje liste stavlja neku ovakvu stvar. Ono što se desilo Christianu on će pamtiti cijelog života i zato ćemo dati sve od sebe da nađemo krivce i izvedemo ih na sud - kazao je glavni detektiv Rass Jackson.

pismo-deda-mrazu

Pismo koje ke dječak poslao Deda Mrazu

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.