LIFESTYLE

NAJSKUPLJA AUTOMOBILSKA NESREĆA U HISTORIJI KINE Slupao auto vrijedno 4 miliona dolara

Srećom niko nije nastradao

(Al. Ti.)

2.12.2015

Snimke uništenih superautomobila sve više dolaze iz Kine, gdje se povećao broj bogataša, ali vozačke vještine tek trebaju naučiti. Ovoga puta je nastradao Koenigsegg Agera R koji u Kini zbog carine i visokih poreza na luksuzna vozila košta oko 4 miliona dolara.

Osim skupocjenog švedskog automobila niko nije nastradao, 26-godišnji vozač je sproveden u policijsku stanicu u kineskom gradu Chongqing, gdje se pokazalo da je vozio u alkoholiziranom stanju.

autombil-2

Kineski mediji su sudar opisali kao “najskuplju automobilsku nesreću u Kini”. Vozač, u medijima naveden kao gospodin Liu, oko ponoći je izgubio kontrolu nad vozilom, pa je nakon udara u rub ceste razbio branike i zadnje točkove.

Slike pokazuju kako nije imao registarske tablice, što nadalje može značiti da nije imao ni osiguranje. Kako god, Agera mu neće previše nedostajati. Dok čeka da se vrati s popravka, bogatog Kineza u garaži čekaju Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1.

Inače, Koenigsegg Agera R ima 5,0-litarski V8 motor koji proizvodi čak 1140 KS i 1200 Nm maksimalnog okretnog momenta. Od 0 do 100 km/h stiže za 2,8 sekunde, dok se maksimalna brzina procenjuje na 440 km/h.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.