LIFESTYLE

NEDJELJNO LEŠKARENJE Šta o vama govori kafa koju pijete

Mnogo više od napitka, ona je ritual

J.K.

6.12.2015

Danas je nedjelja, za mnoge od vas neradni dan. S obzirom na loše vremenske prilike i svakodnevna upozorenja da bez prijeke potrebe ne izlazite vani, zbog zagađenosti zraka naravno, toplo vam preporučujemo da ostanete u svojim, nadamo se, toplim domovima.

Ukoliko ste raspoloženi, pozovite u goste vama drage osobe i provedite ugodne trenurke.

Bez obzira kakav izbor napravili, sigurni smo da će te i ovoga dana pronaći vremena samo za nju, kraljicu napitaka, nama ponajdražu kafu!

Jedno je sigurno, ona je mnogo više od napitka, ona je ritual, vrijeme da razmislimo šta nas čeka u danu, vrijeme za ugodnost i predah...

A da li ste znali da vrsta kafe koju pijete zapravo govori o vama i da postoji veza između uma i vrste kafe koju pijemo?

Uživajte u njenima čarima i obevezno ovo pročitajte...

Espreso čisti

Ako pijete espreso, vi ste rođeni vođa. Radite vrlo naporno, a takođe igrate veoma žestoko. Vi ste osoba koja zna kako odraditi posao. 

Očito, kao osoba koja pije espreso, uživate u ukusu kafe i volite da su stvari jasne i direktne. Vaša jutarnja doza espresa je ono što vas pokreće i drži na čelu čopora svaki dan!

Dupli espreso čisti

Ako pijete dupli espreso, vi vjerujete u logiku. Izuzetno ste praktična osoba i niste podložni hirovima kao neki vaši prijatelji. Kao i osobe koje piju obični espresso, vi ste vrlo marljiva osoba. 

Pošto volite dvostruku dozu espresa, vama je potreban mali dodatni podsticaj kofeina da vas drži tokom dana. Vaš jutarnji napitak pomaže vam da se fokusirate i odradite svoj dan po savršeno logičkom redoslijedu!

Kafa sa mlijekom (bilo koje vrste, velika, mala, toplo, hladno …)

Ako pijete kafu s mlijekom, možda imate problema sa donošenjem odluka. Opuštene ste prirode i kao rezultat, niste zabrinuti zbog preteranog analiziranja svake odluke. U stvari, vaša priroda je takva da dosta razmišljate i preferirate da vaša mašta razmotri sve opcije na ležeran način. Pošto pijete kafu s mlekom, vi volite udobnost. Vaša jutarnja kafa s mlijekom samo je jedna od onih malih udobnosti koje čine život zaista vrijedan življenja!

Kapućino

Ako pijete kapućino, vi ste vrlo sofisticirana individua. Vaš osećaj za stil je vrlo uglađen. Za razliku od nekih svojih prijatelja, niste tip osobe koja voli grube šale. Vi više volite da su stvari malo otmjenije. Takođe, imate vrlo kreativan um i vaše društvena priroda čini vas veoma dobrim prijateljem.

Kapućino je jedno od otmjenijih pića, tako da otkriva koliko ste sofisticirani (ili to želite biti). Vaš jutarnji kapućino određuje stilsko i kreativno raspoloženje dana.

Ledena kafa

Ako pijete ledenu kafu, vi ste vrlo uporan čovjek. Imate proaktivan stav i nemate vremena za sitničavosti ili drame. Vrlo ste sigurni u izražavanju svog mišljenja i mislite o sebi kao o trendseterima.

Kao neko ko je privučen ledenim napitkom u svako doba godine, na vas ne utiče vrijeme kao i na ostale ljude. Imate mnogo više kontrole nad svojim emocijama, a volite se i kočoperiti niz ulicu sa svojim ledenim napitkom u ruci.

Obična crna kafa bez mlijeka (instant, turska ili iz aparata)

Ako pijete crnu kafu, vi vodite minimalistički stil života. Ne treba upečatljivu odjeću ili kičasti nakit. Vi više volite direktan pristup u modi i u životu. Mirni ste iako ponekad možete biti skloni promjenama raspoloženja. Zbog vaše jednostavne prirode imate široki krug prijatelja. Vaša minimalistička porudžbina savršeno odgovara vašoj minimalističkoj ličnosti, a sa crnom kafom u ruci spremni ste započeti dan bez haosa ili gluposti.

Kafa sa šlagom ili pavlakom (bilo koje vrste)

Ako pijete kafu sa šlagom, imate pomalo dvostruku ličnost. S jedne strane vi ste organizovani i sistematični a sa druge strane ste opušteni i malo neuredni. Svaki dan pokušavate postići savršenu ravnotežu između logičkih i kreativnih strana mozga.

Vaša minimalistička strana uživa u ukusu kafe dok vaša spontana strana voli slatki ukus šećera. Uz vašu kafu s pavlakom i šećerom u ruci, spremni ste za zabavan i produktivan dan

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.