LIFESTYLE

JEDNA FOTOGRAFIJA PROMIJENILA SVE Samohrani otac iz Bejruta prodavao hemijske da bi prehranio djecu!

Ljudi velikog srca nakon tri sta skupili 17 hiljada dolara

Autor:(A. Vr.)

6.12.2015

 

Više od 17 hiljada dolara pomoći prikupljeno je u samo tri sata nakon što se internetom proširila fotografija oca koji u Bejrutu prodaje hemijske olovke dok na ramenu nosi svoju kćerku koja spava.

Fotografija na kojoj otac nudi nekoliko hemijskih olovaka dok mu kćer spava na ramenu objavljena je na Twitteru aktivista Gissura Simonarsona.

On je ubrzo nakon toga bio preplavljen zahtjevima za pomoć te je obećao ljudima kako će probati pronaći muškarca.

Simonarson je ubrzo napravio profil na Twitteru pod imenom #BuyPens, a nakon samo pola sata javila mu se osoba koja je tvrdila kako svaki dan viđa tog muškarca pokraj svoje kuće.

samohrani-otac-s-kcerkom

Nakon 24 sata  muškarac je identificiran kao Abdul, samohrani otac dvoje djece iz Sirije. Djevojčica koja mu je spavala na ramenu ima četiri i pol godine i zove se Reem. Abdul ima i 9-godišnjeg sina Abdelillaha, a stanuju u zloglasnom izbjegličkom kampu Yarmouk.

Gissur je lanisrao kampanju za prikupljanje novaca kako bi Abdul mogao započeti novi život sa svojom porodicom. Samo u pola sata prikupljeno je 5 hiljada dolara što je i bio cilj kampanje.

Nakon tri sata prikupljeno je čak 17 hiljada dolara, a akcija se nastavila. Gissur kaže kako će sav novac predati Abdulu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.