LIFESTYLE

Snimke s aerodroma napokon otkrile što se događa s vašim prtljagom

Bacanja prtljage nema samo u Aziji i Evropi, već i u Americi

Autor:(A. Vr.)

7.12.2015

Kako bacanja prtljage nema samo u Aziji i Evropi, već i u Americi, i to ne samo u San Joseu, pokazao je i primjer s njujorškog aerodroma Newark, gdje radnici doslovno 'zlostavlja' i 'tuče' prtljagu.

Ako se slučajno pitate zašto je vaša prtljaga nakon putovanja avionom uništena ili izgubljena, ova priča i snimke vjerovatno će vam otkriti mogući razlog.

Međunarodni aerodrom u San Joseu nedavno je putnicima uputio javno izvinjenje nakon što su u javnost procurile snimke kako su zaposlenici rukovali prtljagom. Ubrzo nakon, pojavile su se snimke i iz drugih svjetskih 

Tako se najprije pojavio video s aerodroma u Riyadhu, gdje su dva nosača prtljage uhvaćeni s 'prstima u pekmezu'. Oni su prilikom iskrcavanja kofera, iste u kojima su se nalazile i lomljive stvari jednostavno bacali na traku.


Na kraju balade dva supervizora i tri radnika dobili su otkaze, a video je pregledan gotovo 200 hiljada puta, čime se još jedan put pokazala snaga interneta.

Gotovo ista sudbina zadesila je i prtljagu u italijanskom Bergamu, koju su nosači ubacivali u avion bez puno brige i pažnje. Sve to snimio je putnik iz susjednog aviona, pa je i ova snimka ubrzo osvanula u bespućima interneta.



Kako bacanja prtljage nema samo u Aziji i Evropi, već i u Americi, i to ne samo u San Joseu, pokazao je i primjer s njujorškog aerodroma Newark, gdje djelatnica doslovno 'zlostavlja' i 'tuče' prtljagu.



No, od ovih svih možda je i najbolji primjer radnika u Bangladešu, koji bacaju kartonske kutije u kojima postoji mogućnost i vjerovatnost da se nalazi nešto stakleno, bez puno sustezanja i brige.



Prije šest godina, avionom se vozio i muzičar Dave Carroll, koji je svoju gitaru stavio u prtljagu. Kad ju je nakon leta preuzeo vidio je da je oštećena, a aviokompanija se nije oglašavala na njegove mailove i pozive.

Frustriran, odlučio je napisati pjesmu o tom događaju, koja je ubrzo postala hit, a jedan dan je završila i na prvom mjestu ITunes liste.



Sigurno je samo da je zbog ove antireklame avio kompanija požalila što je odbila Carrolla, što su na kraju ispravili javivši mu se i ponudivši novac za nadoknadu.

Za kraj, možemo se samo nadati kako će sve ove priče i video uradci koji su procurili natjerati nosače prtljage da budu pažljiviji i više paze kako rukuju s nečijim koferima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.