LIFESTYLE

KABINE ZA MASTURBACIJU: Muškarci u New Yorku će se na ulici moći "osloboditi" stresa

Zanimljiv marketinški trik

(Al. Ti.)

18.1.2016

Njujorčani odnedavno imaju novo mjesto za "opuštanje". Tvrtka Hot Octopuss prepoznala je potrebe tamošnjih muškaraca i postavila je "GuyFi", malu prostoriju koja bi trebala pružiti nužnu privatnost onima koji žele smanjiti stres.

Radi se zapravo o preuređenoj telefonskoj govornici koja je neprozirna i opremljena stolicom i laptopom s brzim internetom. Kompanija ne želi izričito promovisati na koji tačno način potiče muškarce da se opuste u mračnoj prostoriji ispred računara, ali svima je to prilično jasno.

Naravno, samozadovoljavanje u javnosti ilegalno je u New Yorku, no iz Hot Octopussa tvrde da je prvi dan "GuyFi" posjetilo oko stotinu muškaraca. Planiraju i širenje na veće europske gradove te širom SAD-a.

Na ovaj zanimljiv pothvat navodno ih je potaknulo istraživanje koje tvrdi da se 39% Njujorčana samozadovoljava na radnom mjestu. Za Mashable su izjavili da žele "izvesti ovu naviku izvan ureda na neko prikladnije mjesto, dizajnirano tako da zaposlenom muškarcu s Manhattana pruži privatnost i brzu internetsku vezu kakvu zaslužuje", tvrde iz Hot Octopussa.

Čini se ipak da je riječ samo o marketinškoj kampanji i maštovitom načinu privlačenja pozornosti firme koja se bavi seksualnim pomagalima, no uprkos tome nije teško zamisliti da bi ovakva inovacija mogla zaživjeti na ulicama mnogih gradova.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.