LIFESTYLE

Evakuisali plažu nakon što su uočili jednu od najvećih morskih nemani!

Jedna od najvećih psina ikada fotografisanih

Autor:(A. Vr.)

19.1.2016

Velika bijela psina za koju se vjeruje da je dugačka preko 7 metara uočena je na plaži u Australiji, čineći je jednom od najvećih psina ikada fotografisanih, prenosi britanski The Telegraph .

Spasilački je helikopter uočio ovog morskog psa, za kojeg su lokalni mediji rekli da je velik poput monstruma u kultnom filmu Ralje, na udaljenosti od 200 metara od obale Marino Rocks u Adelaideu, što je dovelo do evakuacije kupača s plaže i otkazivanja obližnjeg surferskog takmičenja.

Dužnosnici zaduženi za sigurnost u južnoj Australiji rekli su da je posada helikoptera procijenila da je morski pas dugačak između šest i sedam metara.

morski-pas1

'Naravno, posada nije imala metar, no to je njihova najbolja procjena', rekao je portparol policije. 'Poslije prvog uočavanja nije bilo drugog, a morski je pas vrlo brzo zaronio dublje te otplivao dalje.'

Motritelji morskih pasa u južnoj Australiji (Shark Alerts South Australia), koji svoje pronalaske objavljuju na Facebooku, rekli su da su koristili svoj brod od 6 metara kako bi izmjerili veliku bijelu psinu.

'To je najveći morski pas kojeg sam ikad vidio. Mi smo ga zabilježili kao sedmometraša, no fotografija ne može do kraja dočarati njegovu veličinu i dojam', rekao je neimenovani član posade helikoptera.

morski-pas

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.