LIFESTYLE

ODLIČNA FORA Sipajte ulje u koru narandže i gledajte kako nastaje magija

Napravite svoju aromatičnu svijeću

Autor:(Mi. K.)

17.2.2016

Da je kora narandže magična već znamo, ali da li ste znali da od nje možete da napravte i predivnu aromatičnu svijeću? I to bez ikakvog voska i loših isparenja, sa sastojcima koje vjerovatno već imate kod kuće.

Naime, svijeća od narandže i maslinovog ulja je ne samo predivna, dekorativna i mirisna, već može da bude i jako korisna u trenucima kada vam nestane struje, a kod sebe nemate svijeću.

Sve što je potrebno da uradite jeste da presiječete koru narandže na dva dijela (ali ne sjecite i cijelu voćku, baš kao na videu) a onda pažljivo odvojite koru od mesa tako da ostane oblik polusfere sa sve petiljkom u sredini.

Jako je bitno da ne iščupate petiljku, jer bez nje ne može da se napravi svijeća, tako da je neophodno da odvojite onu polovinu kore koja se nalazi sa strane sa koje je vidljiva zelena petiljka (onaj dio koji je nekada bio zakačen za drvo).

Zatim jednostavno sipajte masinovo ulje tako da prelije i samu petiljku, zapalite je i uživajte u mirišljavoj svijeći!

Ako želite da odete korak dalje, drugu polovinu kore možete da isječete tako da ima veći krug u sredini, pa onda time preklopite svijeću. Na ovaj način ćete dobiti nešto što neodoljivo podsjeća na lampu - pogledajte i uvjerite se sami zašto je video za ovaj trik stekao više od sedam miliona pregleda, prenose srbijanski mediji.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.