LIFESTYLE

Nevjerovatna priča: Navijaču spasila život lopta koja ga je pogodila u glavu

Hit na internetu

(Al. Ti.)

21.9.2016

Svako koga je lopta pogodila u glavu zna koliko je to bolno, no za jednog danskog navijača to je bio najsretniji trenutak u životu.

Naime, velikog navijača danskog Brøndbya, Davida Nielsena je prije nešto više od mjesec dana za vrijeme zagrijavanja za danski derbi između njegovog voljenog kluba i Københavna, napadač Kamil Wilczek pogodio loptom tačno u glavu.

Udarac napadača Brøndbya bio je neprecizan s nogometne strane, ali za Nielsena nije mogao biti precizniji. David se potom onesvijestio, a ubrzo su u pomoć pristigli i ostali navijači, a zatim i kola hitne pomoći.

Onesviješteni navijač odveden je u bolnicu, gdje je pregledom utvrđeno kako ima početni stadij tumora na mozgu.

David je odmah podvrgnut liječenju, a nakon početnog tretmana, ovu nevjerovatnu priču objavio je na svom Facebook profilu:

'Pozdrav svima. Zovem se David i navijač sam kojeg je pogodila lopta za vrijeme zagrijavanja za utakmicu Brondbyja i Københavna. Želim se zahvaliti liječnicima, zaštitarima i navijačima koji su se zatekli pored mene u tom trenutku, jer vaša brza reakcija spasila mi je život.

Ne mogu opisati koliko sam vam zahvalan. Ispostavilo se da imam tumor na mozgu, koji ne bi bio otkriven da me Wilczek nije pogodio u glavu, zahvalan sam i njemu. Upravo se oporavljam od operacije. Vječno sam vam zahvalan svima.'

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.