LIFESTYLE

Ovo nije tijelo u koje si se zaljubio, rekla je mužu i dobila najljepši odgovor

Avaz.ba

4.7.2017

"Poslije porođaja sam stala ispred njega, iscrpljena i slomljena, suze su mi bile u očima i rekla sam mu: "Ovo nije tijelo u koje si se zaljubio".

Kazala je Laura Maza svom suprugu, nakon što se nedavno porodila.

- Tijelo u koje se zaljubio bilo je zategnuto, imalo je mišiće, a na stomaku nije bilo nikakvih strija. Tijelo u koje se on zaljubio, ulazilo je u tijesne farmerke, moglo je da uđe u radnju i zgrabi bilo koju veličinu i izađe, znajući da mu odgovara. Ovo tijelo sada ne može da kupuje u tim prodavnicama i uglavnom nosi helanke. Njegovo tijelo je ostalo isto, ali moje se promijenilo na svaki način. Nije fer...- napisala je Laura u otvorenom pismu koje je namijenila svim mamama.

Mediji su puni priča o poznatim ženama koje su samo nekoliko nedjelja nakon porođaja u top formi. Iako ima rijetkih žena kod kojih je to stvar prirode i genetike, većina njih zapravo ima uz sebe vrhunke fitness instruktore i strogi režim ishrane.

Većina žena ne može sebi da priušti takve tretmane, a za tim zapravo nema ni potrebe. To je shvatila i Laura, kada je stala ispred svog supruga i rekla mu da njeno sadašnje tijelo nije ono u koje se zaljubio. Njegov odgovor joj je dokazao da treba da prestane da brine i da se opusti.

Laura je od supruga dobila najljepši odgovor.

- U pravu si, nije to tijelo u koje sam se zaljubio. Umjesto toga, to je tijelo u kome su rasla naša djeca, koje je hranilo našu djecu i koje im je podarilo život. To je tijelo u koje se zaljubljujem svakog dana. Nisam znao šta je ljubav dok nisam vidio ovo tijelo i saznao šta sve može da uradi, zato ti hvala - napisao je suprug.

Ne stidite se onoga što imate ili toga kako izgleda vaše tijelo mame, ima mnogo vremena da se u budućnosti odreknete torte, za sada uživajte u trenucima koje imate i uživajte u činjenici da ste napravili nešto što vrijedi svake strije i rupice.

Ako vam je bio potreban podsjetnik, evo ga, tijelo koje imate sada vrijedno je svake ljubavi, pa i više.

- Drage mame, tijelo koje imate vrijedno je svačije ljubavi, pa i vaše - poručuje Laura Maza, koja je shvatila da treba da prihvati promjene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.