Vježbanje po horoskopu: Ribe u vodi, Bikovi na ples, Ovnovi na jogu

A. Z.
14.07.2017 15:40

Svakim horoskopskim znakom vlada drugi element i usmjeren je drugačijim fizičkim aktivnostima, pa određene vježbe ne utiču jednako na sve. Ovo su neki osnovni savjeti za pripadnike svakog horoskopskog znaka.

OVAN

Pijte dosta vode. Kao vatrenom znaku treba vam više tečnosti nego prosječnoj osobi. Jedan od načina su vježbe joge. Takođe ćete uživati u planinarenju, biciklizmu, skijanju i trčanju maratona.

BIKOVI

Imate spor metabolizam i uživate u rutinskim poslovima. Zbog toga šta god izaberete mora biti jednostavno. Pilates će vam dobro doći, ali i kućne sprave za vježbanje. Oprobajte se u plesu.

BLIZANCI

Uvijek pretjerano naprežete živce, pa da biste spriječili prejedanje i debljanje, morate se redovno opuštati. Vaša slaba tačka su pluća pa vježbajte pravilno disanje. Vozite bicikl, šetajte...

RAK

Najviše vam odgovaraju vježbe koje možete izvoditi u kući. Novac uložen u kućne sprave za vježbanje ili DVD s vježbama neće sigurno biti bačen. Budući da vašim znakom vlada voda, plivanje je odličan sport.

LAV

Bilo koji sport kroz koji imate priliku pokazati svoje tijelo dobar je za vas. Imate dosta energije i odličan ste plesač, ali nemojte zaboraviti ponekad i prileći malo kako biste njegovali svoju prirodnu ljepotu.

DJEVICA

Svakodnevne duge šetnje su odličan oblik vježbe za vas. Morate zaustaviti svoj pretjerano aktivan um i najmanje dvaput dnevno meditirati. Inače ćete se prejedati zbog prevelikog stresa.

VAGA

Poštujte podizanja i padove nivoa energije. Ujutro vam trebaju lagane vježba, posebno istezanje i one za jačanje mišića na leđima. Večeri su dobre za ples i aerobik. Pijte dovoljno vode.

ŠKORPIJA

Vi već ujutro završavate poslove dok većina ostalih znakova nije počela s radom, ali se ne umarate brzo, pa su za vas idealni maratonski sportovi. Samo pripazite da zbog posla ne zanemarite vježbanje.

STRIJELAC

Najbolji sportovi za vas su trčanje, hodanje, skijanje i planinarenje. Volite se kretati kroz prostor, pa vježbanje u teretani na spravama nije vaš izbor. Ako ne vježbate dovoljno, razboljećete se.

JARAC

Vaša najslabija tačka su koljena pa ne bi trebalo da ih naprežete. Umjesto da trčite, oprobajte se u hodanju ili plivanju. Potražite u svome gradu stijenu (bar umjetnu) i oprobajte se u penjanju.

VODOLIJA

Vi volite sve neobično, pa tako i sportove. Jedrenje, snowboard, paragliding i slično. Ali, morate i vježbati kako biste pripremili tijelo za ekstremne sportove. Motivisaće vas muzika.

RIBE

Kao najvodeniji pretpostavljate da vam najviše odgovaraju sportovi vezani uz vodu. Ako ne možete do vode, tada se oprobajte u nekim opuštajućim istočnjačkim sportovima poput Tai Chia.

Close

NA VRH