LIFESTYLE

Celebrity mafija: Zvijezde koje su imale posla s podzemljem

Avaz.ba

2.8.2017

Ove velike zvijezde mnogi su povezivali s 'tamnom' stranom zakona.



Elizabeth Hurley


Lijepu britansku glumicu povezivali su s mafijaškom porodicom Colombo iz New Yorka. Vođa tog klana, Donnie "Shacks" Montemarono radio je s Elizabeth na jednom filmu, a mediji su pisali da su se vrlo brzo sprijateljili.


Hurley je bila svjesna da je Montemarono robijao zbog iznude i reketarenja, ali joj je prijateljstvo s njim bilo mnogo važnije od njegove mračne prošlosti.



Frank Sinatra


Ujak Franka Sinatre, Babe Garavante bio je član mafijaške grupe Moretti. Garavante je 1921. godine osuđen za ubistvo.


Sinatra je bio poznat i kao vođa grupe The Rat Pac za koju se šuškalo da je bila usko povezana s mafijom. Ipak, on je cijeli život odbacivao veze s mafijom, iako je poznato da su njegovi roditelji s njom usko sarađivali



Marilyn Monroe


Marilyn je, navodno, posljednju noć prije smrti provela s gangsterom Samom Giancanom. Njih dvoje su navodno bili u vikendici na jednom jezeru u Kaliforniji, i on je, prema pričama, uspio uvjeriti glumicu da bi trebala izaći u javnost s informacijom o tome da ima aferu s američkim predsjednikom Kennedyjem.



Liza Minelli


Legendarna gay ikona bila je inspiracija mnogim umjetnicima, a imala je i tijesne veze s podzemljem. Lizu su povezivali s mafijaškom porodicom Gambino, a zabavljala se s mafijašem Giannijem Russom.



Robert De Niro


Poznati glumac priznao je da se družio sa članovima mafije, ali smo za potrebe spremanja uloga. De Niro je sam nekoliko puta glumio mafijaše, a dok se pripremao za ulogu u filmu ''Analyze This'' proveo je mnogo vremena s Anthonyjem Ruggianom, poznatim i kao Fat Andy.


Na taj način se i on navodno povezao s ozloglašenom porodicom Gambino. Ipak, njihova povezanost nikada nije dokazana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.