LIFESTYLE

Naš svjetski šampion na SFF-u: Mirza Pramenković se pojavio u tri filma!

Piše: A. S.

14.8.2017

Svjetski prvak u kick-boksu Mirza Pramenković (20), u nedjelju se pojavio na Sarajevo Film Festivalu.

Jedan od naših najboljih sportista i istinski sportski ambasador u svijetu na platnu se pojavio u tri filma: "Boomerang", "Šta je ljubav" i "Vraćanje". 

Sva tri filma nalaze se u kategorijama srednješkolskih projekata na Sarajevo Film Festivalu.

Pramenković, kojem je Sportski savez Bosne i Hercegovine ove godine dodijelio priznanje "Ambasador sporta", u ovim filmovima pokazao je svoj talent za glumu, o kojem su znali samo njegovi profesori u srednjoj školi, kao i njegovi najbliži članovi porodice, u prvom redu njegov otac Ismir Iko Pramenković. 


Mirza Pramenković s ocem Ismirom Ikom Pramenković

- Gluma mi je druga ljubav, naravno nakon kick-boksa, i mogu reći da uživam radeći pred kamerama. Velika mi je čast bila pojaviti se na SFF-u, posebno pojavljujući se u tri srednjoškolska filma, za koje smo dobili velike pohvale. U toku je snimanje dokumentarca o meni pod nazivom "S druge strane medalje".

- U ovom dokumentarcu će se govoriti o mojim počecima u kick-boksu, načinu treniranja, dokumentovanja svih osoba koje su bile sa mnom u svim uspjesima kao i samom putu ka svjetskoj medalji i osvajanju svjetskog trona, za našu Bosnu i Hercegovinu - kazao je za Avaz.ba Mirza Pramenković, koji je kroz ove filmove kao šampion pokazao svoju slojevitu ličnost i raskošnost talenta, s kojima je posebice ponosan njegov otac Ismir Pramenković, koji mu je najveća podrška. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.