LIFESTYLE

Maradona još uvijek kralj, CR7 ne mari za kaznu, a Neymar je klasa...

24sata/Avaz.ba

16.8.2017

Nekad najbolji nogometaš svijeta Diego Armando Maradona (56) danas se bavi svim i svačim. 

Uglavnom zarađuje na brendu svog imena tako da ga imamo priliku viđati na raznim eventima od nogometnih utakmica do finala Davis Cupa u Zagrebu, pišu 24sata.

No, Diego je pokazao da još nije za "staro željezo". Jednom kad dobiješ osjećaj, on nikad ne jenjava. A to je pokazao na treningu svoje nove momčadi koju vodi s klupe. 

Radi se o Al-Fujairahu, klubu drugoj ligi Ujedinjenih Arapskih Emirata.


I dok Maradona kao iz šale pogađa rašlje, Cristiano Ronaldo u potpunosti se vratio staroj formi. Čovjek rešeta gdje stigne.

Riješio je "El Clasico" pa dobio pet utakmica suspenzije nakon što je gurnuo sudiju, koji mu je dao drugi (vrlo sumnjiv) žuti karton i poslao ga u svlačionicu 10 minuta prije kraja susreta. 

No, čini se kako Ronaldo ne mari pretjerano za kaznu. Pogledajte što je napravio na treningu.


A dok Ronaldo 'valja' suigrače na treningu, Neymar Jr. pokazao je dio svoje čarolije. Glupo ga je uspoređivati s takvim igračem, ali njegovi potezi i minijature zaista su najbliže onim Ronaldinha. Niko nakon čarobnog Brazilca nije s tolikom lakoćom izvodio toliko lijepih minijatura, sve do Neymara. 

PSG ga je platio ogromnih 222 miliona eura, javnost se pitala je li vrijedan tolikog novca i hoće li ga opravdati, ali bivše krilo Barcelone već je u prvoj utakmici upisalo gol i asistenciju. Klasa.


Move of the week....🔥😎 @neymarjr Credits:@psg

A post shared by Sports • Random • Videos (@weplayall) on

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.