LIFESTYLE

Majmunica usvojila kokošku

Avaz.ba

31.8.2017

Majmunica Niv koja živi u izraelskom zoološkom vrtu, nije uspjela da pronađe ljubav, ali se zato usrećila kada je u njen kavez uletjela kokoška od koje se više ne odvaja. 

Čuvari u zoološkom vrtu Ramat Gan Safari Park rekli su da su se zabrinuli kad su vidjeli da četvorogodišnja makaki majmunica u naručju drži zalutalu kokošku, prenosi agencija UPI. Također, rekli su da su izvadili pticu iz kaveza, a da se dva dana kasnije ona vratila majmunici. Majmunicu sad stalno viđaju kako drži kokošku u rukama, kako je grli i mazi, kao da je njeno dijete. 

Kokoška prati Niv kada odlazi na spavanje i svakog jutra njih dvije zajedno izlaze iz prostora predviđenog za odmor. Svi su iznenađeni i kokoškinim ponašanjem, jer ona može u svakom trenutku pobjeći, ali ona svojevoljno ostaje sa majmunicom. Kada je uplašena, kokoška trči kod majmunice da potraži utjehu i zaštitu. 

Čuvari su rekli kako je Niv dostigla godine neophodne da se ostvari kao majka, ali da među majmunima u zoo vrtu nije uspjela da pronađe odgovarajućeg partnera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.