LIFESTYLE

Velika spirala na nebu uznemirila stanovništvo u Rusiji

Piše: S.Me.

27.9.2017

Na području samarske regije u Rusiji mnogi su stanovnici jučer vidjeli neobičan fenomen na nebu.

Čitaoci u Rusiji javljaju da su vidjeli neobično svjetlo i objekat na nebu tokom jučerašnje noći, kad su ovaj događaj snimili i fotografirali, te su proširili ove informacije internetom.

Možemo vidjeti mnoge fotografije ovog neimenovanog fenomena, a očevici ga opisuju kao - jaku svjetlost, koju prati trag dima u obliku spirale. Ova pojava očito je uznemirila posmatrače neba.

Očevici kažu da su vidjeli pojavu malog svjetlećeg objekta, sa svjetlećom strukturom, kao mali leteći tanjir, koji ostavlja trag iza sebe. Poput aviona koji se zapalio i koji pada sa neba.

Slike su napravljene iz mnogih uglova i čini se da odražavaju ono što opisuju svjedoci na terenu. Poremećaj koji je uzrokovan ovim fenomenom i koji je ostao u atmosferi, može se opisati samo kao jezivo i nezamislivo.


Sjećamo se svi sličnog fenomena koji je takođe uznemirio stanovnike u Norveškoj 2009. godine.


Vojska kaže da je to bio samo test


Ne iznenađuje da je ruska vlada odmah objavila svoje službeno objašnjenje za ono što se dogodilo i osigurala one koji su zabrinuti, objavivši da je to test rakete.

Ovo je vjerovatno najčešće objašnjenje za NLO, a mnogi u to baš ne vjeruju. Jer fenomen NLO ne znači, kako to mnogi žele nametnuti, neku vrstu izvanzemaljske intervencije. Zbog toga je to namjerno projektovan termin, kako bi se uveo skeptizam i uvjerio ljude da je to neka vrsta prevare i smanjilo vrijednost ovih događaja, bez obzira na svjedoke i njihove materijale.

Međutim, čak i ako je bio test, to je još uvijek uzrok velike zabrinutosti.

Zašto bi Rusi testirali novu balističku raketu?

Zašto je planiraju koristiti?

Da li uskoro predviđaju rat?

S obzirom na nedavno intenziviranje sukoba između SAD i Sjeverne Koreje, bilo kakva vojna izvedba ili testiranje bi trebali izazvati zabrinutost.

Ako je to bio oružani test, čini se da su Rusi razvili neko novo, vrlo moćno oružje. Može li ovo biti novi nagovještaj "hladnog rata", jer se odnosi između Moskve i Vašingtona pogoršavaju.

Bez obzira je li objekat na ovim fotografijama i videozapisima bio takozvanog "izvanzemaljskog" porijekla ili samo uznemirujući znak moderne napetosti u svijetu, to je uzrok ozbiljne zabrinutosti koja sve više raste.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.