LIFESTYLE

Djevojčica i štene bili su nerazdvojni, spavali bi svako veče zajedno, zatim su ga lopovi ukrali sa nakitom

Avaz.ba

11.11.2017

Iz porodične kuće u Melbourneu u Australiji ukradeno je štene labradora staro osam sedmica. Pored malog psića, ukradeni su i laptop, iPad i nekoliko komada nakita.

Iako je bio novi u porodici, a i u materijalnoj vrijednosti nemjerljiv s ostalim stvarima ukradenim toga dana, porodica se najviše uznemirila zbog šteneta. Mali labrador Sasha je, iako kratko u kući, bio član njihove porodice. Njihova četverogodišnja kćer Maia ga toliko zavoljela da ga je smatrala svojim najboljim prijateljem.

- Naša Maia i Sasha bi, od trenutka kada je on ušao u kuću, svako veče zajedno zaspivali u njegovom krevetiću, - ispičao je otac Rajan Hud (Ryan Hood) za Today.

Tamošnja policija je pretražila susjedstvo, no nosu stali samo na tome. Nakon što su shvatili da ga neće naći, na svom Twitter kanalu stavili su fotografiju štenca Sashe i apel u kojem mole da ga vrate porodici.

Čini se da je to upalilo, jer je nakon četiri dana Sasha vraćen maloj Maiai. Otac se probudio i kuhao  kafu, kada je primijetio da se nešto kreće oko prostirke za psa. I bio je to on, Sasha.

Nakit, laptop i iPad su si zadržali, ali čini se da i lopovi imaju mekano srce, pa su odlučili vratiti psića. Iako su se na taj način izložili dodatnom riziku. Policija, naime, i dalje istražuje krađu i traga za njima.

Njihova je kćer, naravno, bila van sebe od sreće. Kako i ne bi, kada živi u takvom svijetu u kojem ima toliko dobrog, u kojem i lopovi imaju grižnju savjesti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.