LIFESTYLE

Vojni pilot vidio NLO i pratio ga: Nikada nisam vidio takvo ubrzanje

Ilustracija

Avaz.ba

18.12.2017

Nakon što je Pentagon priznao da je neko vrijeme finansirao projekat istraživanja vanzemaljskog života, pilot američke mornarice u penziji je rekao da je 2004. godine vidio NLO iznad San Dijega tokom rutinskog leta.

Zapovjednik David Fravor za "New York Times" tvrdi da je sa kolegom Džimom Slajtom letio u borbenim avionima F/A-18F Super Hornets kad su primjetili misterioznu letjelicu koja se na vojnim radarima pokazivala već dvije nedjelje.

Fravoj je rekao da se letjelica pojavila na visini od 24 kilometra, a zatim se sunovratila na visinu od šest kilometara, da bi se tako zaustavila iznad mora i lebdjela neko vrijeme.

Fravor i Slajt su dobili naređenje da istraže o čemu se radi pa su se približili, ali kada su došli na mjesto na kom je trebalo da bude letjelica, primjetili uzburkane talase umjesto inače mirnog mora i vidjeli su da vodu mreška nešto neposredno ispod površine.


Fravor kaže da je tada počeo spiralno i polako da se spušta kako bi bolje vidio o čemu se radi, a letjelica je tada krenula prema njemu kao da 'se želi naći na pola puta'. On je tada krenuo ravno prema NLO-u koji se zatim brzo udaljio u suprotnom smjeru.

- Nisam vidio veće ubrzanje u životu. Bilo je jako čudno - ispričao je Fravor i dodao da je letjelica nakon toga nestala sa radara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.