LIFESTYLE

Teoretičari zavjera tvrde: Stiven Hoking je mrtav, zamijenio ga je dvojnik

Avaz.ba

18.1.2018

Teoretičari zavjera još jednom su pokazali da su prilično maštoviti tvrdnjom da je život poznatog fizičara Stivena Hokinga (Stephen Hawking) u posljednjih 30 godina jedna velika prevara.

Teorija je počela da se širi društvenim mrežama nedugo nakon što je portal IFL Science objavio tekst o Hokingu povodom njegovog 76. rođendana.

Pristalice ove teorije smatraju da je poznati teorijski fizičar umro ranih osamdesetih, i da je zamijenjen dvojnikom, prenosi B92.

Autor ove teorije, Majls Matis (Miles), kaže da je do tog zaključka došao detaljnom analizom lica i zuba Stivena Hokinga na njegovim starim i novim fotografijama.

Matis navodi da "novi" Hoking ni izbliza ne liči na "starog".

- To nije ništa čudno ako se uzme u obzir da Hoking boluje od amiotrofične lateralne skleroze, od koje se u prosjeku umire za četiri godine. Nemoguće je živjeti 52 godine sa tom bolešću - objašnjava Matis.

- To je kao kada biste rekli da neko može da pretrči 100 metara za 9,8 sekundi, a da Bolt dođe i pretrči istu razdaljinu za 4,5 sekundi. Statistički, to nije moguće - dodao je.

Matis je ipak priznao da nema nikakav dokaz za svoju tvrdnju, ali navodi da je došao do novih dokaza koji upućuju na to da je i Hokingov dvojnik mrtav, i da je ono što danas vidimo samo hologram.

Poznati teoretičar zavjere smatra da Hokingov glas koristi NASA, koja šalje poruke umjesto fizičara, prenosi Independent.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.