U dvorištu pronašli zakopan sef pun novca i zlata

cdm.me
17.05.2018 22:45

Dječiji san o pronalasku skrivenog blaga ostvario se jednom paru iz Njujorka kada su u vrtu svoje kuće pronašli metalni sef pun zlata, dijamanata i novčanica.

Ispalo je da ukupno 52.000 dolara koje su našli zakopane zapravo pripada njihovim komšijama koji su bili opljačkani prije sedam godina. 

Blago u dvorištu Metju i Marija Emanuel pronašli su kada su unajmili radnike da im posade novo drveće. Do tada su živjeli u kući četiri godine potpuno nesvjesni šta skriva njihov vrt.

Tek kada je jelen pojeo ostatke starog drveća, ugledali su metalnu kutiju.

Nismo znali da se radi o sefu, mislili samo da su unutra neke žice od struje- objasnio je Metju. 

Radnici su izvadili kutiju, a unutra je pronađen nevjerovatan sadržaj: desetine prstenja, uključujući i vjerenički, zlato, novčanice od po 100 dolara i poludrago kamenje.

-Bilo je nevjerovatno. Unutra je bio papir s adresom koja je upućivala na naše komšije. Pokucao sam na njihova vrata i pitao ih da li ih je neko opljačkao, a oni su rekli da jeste. Gospođa je bila u šoku- rekao je Metju. 

Policajci su joj nakon pljačke rekli da nikad neće vidjeti svoje stvari.

Policija je saopćila da se provala dogodila 2011. godine i da je pritom ukraden sef. Komšije koje nisu željele pred kamere kazale su da su iznenađene i zahvalne. 

Marija je rekla da ju je puno ljudi pitalo hoće li vratiti nađeno blago, ali ona se nije dvoumila.

-Nije bilo upitno, stvari nisu bile naše- rekla je.

Tagovi

blago novac
NA VRH