ZANIMLJIVOSTI

Proslavila 106. rođendan i otkrila da tajna dugog života ima veze s muškarcima

Index.hr

29.5.2018

Bakica koja je nedavno proslavila 106. rođendan kaže kako je tajna dugog života izbjegavanje muškarac i stresa koji dolazi s vezama. Medelin Daj (Madeline Dye) rođena je Hiliju, iste godine kad je potonuo ''Titanic''.

Njen prvi izlazak u pab dogodio se za proslavu njenog 90. rođendana, a samostalno je živjela do 103. godine kad je nezgodno pala. 106. rođendan Medelin je proslavila u domu za starije osoba s 28 rođaka u aprilu ove godine.

Njena 80-godišnja rodica kaže kako Medelin hoda bez ikakve pomoći te je vrlo samostalna.

- Jednom me upitala mogu li joj promijeniti zavjese u sobi. Ja sam rekla da ću srediti to sutra, no kad sam sljedeći dan stigla kod nje, već je sve bilo obavljeno. Ona je sama promijenila zavjese i stare odnijela na sprat u drugu sobu - priča rodica ove nevjerovatne bakice.

- Kad je neko pita o njenoj prošlosti i je li imala supruga, teta samo odgovara kako nikad nije imala muža i da je zato doživjela ove godine - dodaje 80-godišnjakinja.

Osim što je u život izbjegavala romantične veze i stres koji brak donosi, Medelin je uvijek bila aktivna. Na posao je šetala tri kilometra uzbrdo, četiri puta dnevno. Posao joj je bio uvezivanje knjiga i to je radila cijelog života, a osim toga uživala je u vrtlarstvu i pletenju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.