LIFESTYLE

Na ovom luksuznom otoku samo jedna stvar je zabranjena i to će posebno naljutiti muškarce

Blic.rs

7.6.2018

Bistra voda, stjenovita obala i šuma puna divljih kupina... Na prvi pogled, tipično finsko ostrvo. "SuperShe Island" je ipak po nečemu jedinstven: muškarcima je ovdje zabranjen pristup.

Privatno ostrvo površine 3,4 hektara nalazi se u vodama gradića Raseborga. Otvaranje hotelskog kompleksa planirano je za kraj juna. Bit će to prvo ostrvo na svijetu namijenjeno isključivo ženama.

Pošto je prodala privatnu agenciju za konsalting, osnivačica ljetovališta Njemica Kristina Rot (Christina Rott) putovala je dvije godine po svijetu i svuda sretala zanimljive žene. Tada se rodila ideja za osnivanje mreže "SuperShe", s ciljem da se povežu žene iz cijelog svijeta. U to vrijeme, Rotova je kupila i finsko ostrvo, pa je tako nastao i SuperShe Island, prenosi Blic.rs.


Četiri kućice mogu da prime deset gostiju, a zaposlene su isključivo žene. Gošće mogu da se opuste u spa-centru, vježbaju jogu, meditiraju, pohađaju kurseve kuvanja i fitnesa, uz paleo i ajurvedsku ishranu.

SuperShe Island je više od hotela, ističe vlasnica.

- Cilj je da se žene tokom boravka u zatvorenom klubu upoznaju i sprijatelje - kaže ona.

Pored logorske vatre razgovarat će se o najrazličitijim temama: od karijere, preko seksa pa do teških bolesti.

Ipak, nije dovoljno samo uplatiti ljetovanje. Zainteresirane žene moraju da konkurišu za članstvo i objasne svoje motive, a izabrane će biti one sa "SuperShe" stavom, kaže vlasnica ostrva.

Da li će njen projekat biti uspješan ostaje da se vidi. Do sada je dobila između 6.000 i 7.000 upita žena, pretežno zaposlenih u tradicionalno muškim oblastima, ali i Saudijki.

Boravak na "ostrvu za žene" nije nimalo jeftin: za nedjelju dana potrebno je izdvojiti između 2.900 i 5.500 eura.

Ciljna grupa su žene koje ne zavise ni od muža, niti od porodice, niti od bilo koga drugog - objašnjava Kristina Rot. Drugim riječima, žene koje dobro zarađuju, a nemaju obaveza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.