VRUĆINE

Žedna vjeverica popila cijelu bocu vode od turista

Avaz.ba

10.6.2018

Na paklenoj vrućini u Grand Kanjonu snalažljiva vjeverica došla je do vode na pomalo neuobičajen način - zamolila je turiste da joj daju da popije iz njihove boce.

Pol Kamps (Paul Camps) nedavno je s djevojkom posjetio američki Nacionalni park Grand Kanjon, koji se nalazi u saveznoj državi Arizoni. Dok se par na plus trideset stepeni divio ljepotama prirode, prišla im je vjeverica i počela se čudno ponašati.

Pratila nas je u stopu i počela podizati šapice kao da želi da je podignemo. Dao sam djevojci da pridrži bocu vode da ja pronađem telefon i fotografiram je, a vjeverica se zatim okrenula prema njoj i nastavila podizati šape - ispričao je Kamps.

Paru je vrlo brzo postalo jasno šta želi. Kamps je otvorio bocu s vodom i ponudio vjevericu, a ona ju je, pridržavajući grlo boce šapicama, gotovo cijelu ispraznila.

Uprava Nacionalnog parka Grand Kanjon, inače, savjetuje turistima da se drže sigurne udaljenosti od divljih životinja, što je u slučaju vjeverica, oko 15 metara. Ako im se previše približite, postoji opasnost da će vas ugristi ili izgrebati, piše "Daily Mail". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.