PRAVILA

Strogi uvjeti za stjuardese: Plaća 2.000 eura, ali prvo da vidimo koliki vam je raspon ruku

Blic.rs

19.6.2018

Aviokompanija "Emirejts" sa sjedištem u Dubaiju organizirala je u Sidneju prošlog vikenda audiciju za prijem kabinskog osoblja.

Od budućih stjuardesa očekuje se da ispunjavaju određene uvjete odnosno da mogu dosegnuti visinu od 212 centimetara kada se podignu na prste, da su visoke najmanje 160 centimetara i da nemaju tetovaže na vidljivim dijelovima tijela.

Kandidatkinje su uz prijavu priložile dobro osvijetljenu fotografiju na kojoj su kompletno našminkane, s čistom i urednom frizurom, bez modnih detalja.

Na dan audicije nosile su cipele s visokim potpeticama i obavezan crveni karmin, zaštitni znak kompanije (bez sjaja).

Manikirani nokti su uvjet i za muškarce i za žene. Muškarci moraju biti uredno obrijani i kratko potšišani.

Na dan audicije kandidati su došli u poslovnoj garderobi, a suknje su morale biti 2,5 centimetra ispod koljena. Kandidati na priloženim fotografijama nisu smjeli nositi naočale i kontaktna sočiva u boji.

Aviokompanija sedmično ima oko 100 letova iz Australije do Dubaija. Plaća kabinskog osoblja se ne oporezuje, a dodatna prednost su karte po sniženim cijenama.

Početna plaća je oko 24.000 dolara godišnje, a osim osnovne plaće, obuhvata finansijske beneficije, kao što je plaćeni topli obrok (naprimjer, ako prespavaju u drugom gradu).

Osnovna početna mjesečna plaća je 976 eura, plus 13 eura po satu leta. Ako lete 80 sati, to je ukupno oko 2.000 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.