DISKUTABILNO

Zabranila je svojoj djeci da jedu torte na rođendanima i izazvala ljutnju mnogih roditelja

Tonja Bukston je kuharica i majka četvoro djece

Avaz.ba

23.6.2018

Jedna majka koja otkrila je da je djeci zabranila da jedu torte na rođendanima, ali i druge slatkiše, jer sadrže štetni šećer, sada je uputila upozorenje i drugim roditeljima da urade isto.   

Tonja Bukston (Tonia Buxton), kuharica i majka četvero djece, učestvovala je u debati o zabrani šećera koju je uvela u svojoj kući. Uporedila je šećer sa zavisnošću od kokaina i objasnila da ne dozvoljava svojoj djeci da jedu slatkiše jer će ih to dovesti u stanje iščekivanja sljedeće "doze".

- Jednom kada ga okusite, šećer ima isti efekat na mozak kao kokain. Kada im jednom date "dozu", oni polude i trče okolo, ne smiruju se i traže još jednu dozu i još jednu, pa je zato bolje da im ne date nijednu dozu, dijete im nešto bolje od šećera - objasnila je Tonja. 

Amanda Džener (Amanda Jenner), također roditelj, ne slaže se s Tonjom. Ona misli da je uredu častiti djecu, sve dok roditelji to rade dozirano. Tonja je pokrenula debatu među roditeljima, a mnogi se s njom nisu saglasili.

- Stvarno!!! Ovo je glupo! - napisala je jedna korisnica, dok je druga prokomentirala da je to zapravo najzabavniji dio na dječijem rođendanu kome se raduje svako dijete.

Neki roditelji su saglasni sanjom da roditelji trebaju smanjiti količinu šećera koju daju djeci jer ih izlaže opasnosti od gojaznosti. Nedavno je u Britaniji upućeno upozorenje restoranima i proizvođačima hrane da do 2024. godine moraju smanjiti kalorije u svojim proizvodima za petinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.