ZANIMLJIVOSTI

Trikovi koji će spriječiti neugodan miris obuće

Ilustracija

24sata.hr

27.6.2018

Ljetno znojenje je posebno neugodno ako nosite tenisice bez čarapa. Ali, tom problemu se može doskočiti ako se prati nekoliko jednostavnih trikova zahvaljujući kojima će noge ostati suhe i mirisne.

Neugodan miris nogu uzrokuju bakterije na nogama pa je prvo potrebno pažljivo oprati stopala prije nego što uskočite u ljetne tenisice. Pobrinite se da dobro osušite dio između prstiju, budući da se tamo stvara najviše bakterija.

Puder za noge će vam omogućiti da su vam stopala suha i nakon više sati nošenja tenisica.


Nemojte nositi iste tenisice ili baletanke svaki dan. Mijenjajte obuću kako biste joj dali dovoljno vremena da se izvjetri.

U tenisicu ili baletanku iz kojih dolazi neugodan miris stavite komad aluminijske folije u koju ste stavili mljevenu kafu. Možete staviti i vrećicu čaja ili koru od narandže, koje će isto upiti neugodne mirise.



Unutrašnjost tenisice, cipele ili baletanke povremeno treba prebrisati krpicom namočenom u alkohol. Ovako ćete ubiti bakterije odgovorne za širenje neugodnih mirisa. Djeluje i sredstvo za dezinfekciju ruku. Samo ga treba nanijeti na papirnatu maramicu i prebrisati unutrašnjost tenisice. Već nakon minute, tenisice su vam suhe i bez mirisa.

Ako želite imati uvijek mirišljave cipele i tenisice, dobar trik je da u cipelama, dok su vam u ormaru, držati po jednu mirisnu maramicu za sušilicu rublja. One će upiti višak vlage i zamijeniti neugodne mirise ugodnim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.