PORODICA

Putin ima dvije ili tri kćerke koje pokušava sakriti od svijeta, ovo je sve što se zna o njima

Vladimir Putin svoju porodicu oduvijek drži dalje od očiju javnosti

Avaz.ba

27.6.2018

Vladimir Putin svoju porodicu oduvijek drži dalje od očiju javnosti. Malo se znalo i o njegovoj bivšoj ženi Ljudmili, s kojom je bio u braku 30 godina, a još se manje zna o njegovoj navodnoj trenutnoj djevojci (za koju neki nagađaju da mu je već postala i žena), bivšoj gimnastičarki Alini Kabajevoj.

Međutim, ono što najviše zanima javnost jest koliko Putin tačno ima djece. Zna se da je u prvom braku s Ljudmilom dobio dvije kćerke Mariju i Katerinu (odnosno Mašu i Katju, kako su im nadimci). Marija je rođena 1985. godine u Lenjingradu (današnjem Sankt Peterburgu), a Katerina godinu kasnije u Njemačkoj, gdje je Putin radio za KGB, piše Business Insider.

Obje djevojke imena su dobila po svojim bakama. Kad su se, 1996. godine, vratili u Moskvu, djevojke su počele pohađati njemačku školu, koju su napustile kad je Putin postao predsjednik. Otad su se školovale kod kuće. Njegova bivša supruga Ljudmila jednom je prilikom rekla da je Putin razmazio svoje kćeri te da je ona ta koja mora biti strogi roditelj.

Marija je studirala biologiju te kasnije medicinu, a Katerina azijske studije. Studirale su u Moskvi, ali pod lažnim identitetima. Danas 33-godišnja Marija živi u Moskvi sa suprugom, Holanđaninom Joritom, te se bavi istraživanjima u medicini. Navodno ima i dijete jer je Putin jednom prilikom priznao da je djed.


Katerina, navodno, živi luksuznim stilom života. Ima 31 godinu i akrobatska je plesačica te je na visokoj poziciji na državnom univerzitetu u Moskvi. Navodno je na čelu startupa vrijednog 1,7 milijardi dolara. Godine 2013. udala se za milijardera Kirila Šamalova, no rastali su se ranije ove godine.

Postoje glasine da Putin ima i treću kćerku s lijepom gimnastičarkom Alinom, no to nije službeno potvrđeno, kao ni njihova veza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.