ZANIMLJIVOSTI

Majka natjerala katoličku školu u Londonu da dopusti djevojčicama da nose hlače

Ilustracija

Index.hr

7.7.2018

Majka sedmogodišnjakinje koja je svaki dan plakala jer je morala nositi suknju u školi najavila je kako planira poduzeti pravne korake protiv vladinih “diskriminatornih” pravila o uniformama.

Roberta Borsoti (Borsotti) ispričala je kako je tri godine morala brisati suze svojoj kćerki koja je uzastopno ponavljala pitanje:“Ako dječaci i učitelji mogu nositi hlače, zašto ja ne mogu?” 

Na kraju je gospođa Borsoti uspjela uvjeriti katoličku školu u Londonu koju pohađa njena kćerka da odustane od politike uniformi nakon što je prošli mjesec zaprijetila da će krenuti u pravnu bitku, a sada želi od vlade da učini isto.

Ova majka troje djece planira podvrgnuti pravnoj reviziji Odjel za obrazovanje kako bi se uvjerila da nijedno drugo dijete ne bi doživjelo nevolje i frustracije kroz koje je prošla njena porodica.

-Bilo je iscrpljujuće za nas kao porodicu jer je tri godine moja kćerka bila nesretna. Svako jutro je plakala I pitala me: ‘Šta činim pogrešno? Je li nešto nije u redu sa mnom?’”, izjavila je gospođa Borsoti za The Independent.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.