LJUBIMCI

Nevjerovatna ljubav: Pogledajte kako zečica pomaže psu koji boluje od teške bolesti i ima strašne bolove

Avaz.ba
13.07.2018 18:42

Lola je pas, a Peper zec. Njih dve su najbolje prijateljice i sve rade zajedno. Njihove omiljene igre su penjanje uz stepenice i sakrivanje ispod ćebeta. Peper se sakrije, a Lola je traži. 

Lola potom pokušava da natjera Peper da je juri, dok zečica samo zuri u nju.

Zajedno ih šetaju u parku, a njihova vlasnica Kortni Donaker u šali kaže da je Peper više zec nego pas.Ona ističe da su ove dvije životinje od prvog susreta znale da će biti prijateljice.

- Polako smo spustili Lolu na kauč pored Peper. Peper je samo skočila do Lole i počela da je njuši - prisjeća se Donaker.

Međutim, Lola se jednog dana razboljela. Dijagnosticirano joj je siringomielia, veoma teško oboljenje, gdje pas proživljava velike bolove. Jedina koja je mogla da smiri Lolu bila je, naravno, Peper. 

Od trenutka kada je bolest počela, zečica je predosjetila da nešto nije u redu i stalno je bila uz svoju prijateljicu. Lola bi bila bolje samo grleći se sa Peper.

Jedan dan je bio naročito težak, kako kaže njihova vlasnica. Lola je konstantno cvilela od bolova, a onda je došla zečica i tegobe su se smanjile.

Tagovi

Pas Zec Ljubimci
NA VRH