LIFESTYLE

Krenuli su na medeni mjesec, a ušli u pakao: Ona u bolnici, a njemu se izgubio svaki trag

Daily Mail

25.7.2018

Kada su novopečeni mladenci iz Irske krenuli na medeni mjesec u Grčku, nisu ni sanjali da će im se prvo bračno putovanje pretvoriti u pakao.

Dok je ona zadobila teške povrede, za njenim partnerom se i dalje traga.

Zoe Holonah i njen suprug Brajan O'Kalahan iz Dablina bili su na medenom mjesecu u blizini Matija, popularnog turističkog centra u blizini Atine, koji je najgore stradao u požaru.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 74 ljudi je poginulo a više od 150 je povrijeđeno u požarima koji su u ponedeljak zahvatili područje Atike i još uvijek nisu potpuno ugašeni.

Bračni par, koji ima oko 40 godina, navodno je pokušao da pobjegne iz hotela kada je požar počeo velikom brzinom da se širi. Kako prenosi Daily Mail, oni su se tada razdvojili.

- To je bila užasna i haotična scena. Bili su prisiljeni da bježe iz hotela u pakao. Uletjeli su u automobil, dok je vatra tinjala sa obje strane - ispričao je očevidac.

Prema njegovim riječima, par je ubrzo bio primoran da napusti vozilo i nastavili su da bježe od vatrene stihije. U tom haosu, dimu i pepelu, oni su se razdvojili.

- Zoe je zadobila opekotine na rukama i glavi i trenutno se oporavlja u grčkoj bolnici. Njenog supruga još uvijek nisu pronašli - otkrio je svjedok za Daily Mail.

Dok je porodica sretna što je Zoe i dalje živa, i dalje čekaju vijesti o Brajanu, jer se ne zna da li je preživio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.