ZANIMLJIVOSTI

Isplaćen najveći dobitak na sportskom klađenju u Hrvatskoj, sretnik bogatiji za 205 hiljada KM

Slobodna Dalmacija

2.8.2018

Jedna kladionica u Hrvatskoj isplatila je u Zagrebu najveći dobitak na sportskom klađenju u historiji ove zemlje.

Ivan M. (61) iz zagrebačke Dubrave uložio je 50 kuna i osvojio 766.000 kuna (oko 205 hiljada KM), pogodivši 25 parova na sedmičnom listiću, igrajući uglavnom utakmice drugog pretkola Evropske lige. 

Već u prošlu srijedu je pogodio sedam parova, a da bi od tiketa nešto moglo biti, zaključio je tog dana kada je pogodio neriješeni ishod na utakmici Kukesi – Karabag.

– Nisam se puno nervirao, nije mi prvi put da čekam veliki dobitak, doduše, nikad nije bio ovako velik, ali već sam jednom zaradio 140.000 kuna na kladionici. Bilo je to prije desetak godina, također u istoj kladionici, a dobitak su mi isplatili u poslovnici u Čučerju. Sjećam se, nedugo nakon mog dobitka zatvorili su tu poslovnicu pa su me prijatelji zezali kako sam ja krivac za to – kazuje igrač, koji se rodio pod sretnom zvijezdom. 

Listić je unovčio u ponedjeljak oko podneva, a dobitniku je bilo presudno i što nije previše vjerovao u rezultat NK Osijek. Nakon sedam pogođenih parova u srijedu, Ivan je u četvrtak pogodio čak deset parova, a među njima i najveću kvotu na listiću, 2,95 na Glazgov Rendžers protiv Osijeka u kvalifikacijama za Evropa ligu. U subotu je pogodio još šest parova, između ostalih Kaiserslautern protiv Minhena 1860, gdje je kvota bila 2,00.

Nedjelju je dočekao s 23 zaokružena para, a u poslijepodnevnim satima zaokružio je posljednja dva, klub Briž je s visokih 5:2 svladao Eupen, a Salzburg relativno uvjerljivo s 3:1 LASK, tako da se sretni kladioničar nije puno tresao za 766.000 kuna. 

– Jesam li uplatio kontru na posljednja dva para kako bih osigurao barem nešto u slučaju da su pali? Ma ne, nemam običaj to raditi, ako listić prođe, dobro, ako ne prođe, idemo ispočetka – govori Ivan pa dodaje:

– Uglavnom se kladim na sport, ponekad uplatim loto. Sa sportskom prognozom počeo sam još 1985. godine. Najčešće uplaćujem običan listić, ne volim sistemske listiće. Volim se kladiti na klubove u formi jer onda imam što pratiti cijeli dan. Uglavnom igram isti ulog i rijetko ga podižem, ali dobici su mi uvijek papreni. 

Upravo su bonusi koje daje kladionica podigli ukupnu Ivanovu isplatu.

Svoj je listić odigrao za samo 50 kuna, ukupna kvota iznosila je je 10.081. Kladionica ga je usto počastila Super multi bonusom jer je listić uplatio za vrijeme "happy houra", odnosno u razdoblju od 9 do 11 ujutro.

Time mu je bonus na dobitak narastao za 60 posto, odnosno dobio je 287.336 kuna više nego što bi dobio u nekoj drugoj kladionici.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.